Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de vineri, nr. 3659
3-12-2021

BĂLENI: Proiecte pentru construirea unui dispensar şi a unei grădiniţe cu program prelungit

Primăria Băleni vrea să profite de extinderea finanţării pe O.G.28 şi înaintează către Ministerul Dezvoltării patru proiecte de investiţii locale.

Unul presupune construirea unui dispensar medical (foto sus), multiple cabinete medicale în comuna Băleni, în valoare de 1 200 000 lei. Există un dispensar de aproape 60 de ani şi este nevoie de unul nou. Apoi avem proiectul de realizare a unei grădinițe, cu 60 de paturi, pentru ca cetăţenii să îşi poată lăsa copiii la grădiniţă până la orele 17-18, ocupându-se astfel de muncile agricole. Proiectul are o valoare de 2 700 000 lei. Ambele obiective vor fi construite în perimetrul şcolii profesionale din localitate. De asemenea, avem pe masă proiectul de extindere şi dotare a Primăriei Băleni. Nu avem unde să ţinem toţi funcţionarii publici. Valoarea investiţiei este de 2 800 000 lei.”, a declarat  primarul Florea Muşat.

Proiect grădiniţa cu program prelungit
Proiect extindere primărie

Atelier mecanic pentru elevi 

În 2017, Băleni va primi  1 962 000 lei primeşte  de la ANAF, cu aproximativ 400 000 lei mai mult decât în anul precedent, când administraţia locală s-a ales cu 1 542 000 lei, din veniturile impozitabile. Aceşti bani reprezintă 18,5% din veniturile declarate de localnici la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. În derulare la Băleni este proiectul de amenajare a unor ateliere mecanice pentru elevi, pentru care doar partea de finanţare din bugetul local este de 8 miliarde de lei vechi. Investiţia totală are valoarea de 19 miliarde de lei vechi.

Aceşti bani vor fi direcţionaţi doar către investiţii! Avem în vedere, de asemenea, finalizarea bazei sportive pentru care contribuţia noastră este de 1 600 000 000 lei vechi. Avem şi modernizare prin asfaltare 2,4 km de drumuri comunale, asfaltare drumuri locale 8 km, un podeţ peste pârâul Racoviţa, pietruire drumuri de acces către exploataţiile agricole, introducere canalizare, plus alte investiţii.” spune Muşat.

Cifrele pe formulă se stabilesc de reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală conform unor criterii stricte, precum: numărul de locuitori, suprafaţa totală a comunei, suprafaţa de teren intravilan, dar şi conform impozitelor pe venit plătite de localnicii care se ocupă cu activităţile agricole.

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media