ortooxacell kiss2022.gif Flax

Profil de luptător în cuşcă: Sebastian Costache – privire aspră, corp puternic, suflet blând, fire cuminte (foto)

Luptătorul de la Ager Club Târgovişte pare un tip dur şi inabordabil. Seba, cum îi spun apropiaţii, este în realitate blând, chiar timid şi un om cu credinţă în Dumnezeu.

Înălţarea Sfintei Cruci- credinţe şi obiceiuri !

Creştinii sărbătoresc în fiecare an pe data de 14 septembrie Înălţarea Sfintei Cruci. Sărbătoarea cinsteşte momentul descoperirii crucii pe care a fost răstignit Mântuitorul de către împărăteasa Elea pe Muntele Golgota. Împărăteasa a pornit în căutarea crucii la îndemnul fiului său care în timpul unei lupte a avut o viziune şi pe cer i-a apărut … Citește mai mult

Claudiu Petre face politica elevilor, dar cu ajutorul lui Dumnezeu

Claudiu este unul dintre acei tineri sclipitori ai vremurilor noastre, care îţi inspiră încredere că lumea se va schimba în bine. Calm, diplomat, citit şi manierat, el demonstrează că oricine poate să reuşească dacă îşi doreşte cu adevărat. A fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor Dâmboviţa în luna octombrie 2011, iar apoi a devenit şi vicepreşedinte al Consiliului Regional al Elevilor – Sud-Muntenia. “Am ajuns aici din dorinţa de a schimba ceva”, spune el cu modestie şi se mândreşte cu faptul de a fi contribuit în aceste luni de zile la formarea unei echipe bine închegate, care reprezintă interesele elevilor dâmboviţeni şi îi susţine în interesele şi nevoile lor. Şedinţe, rapoarte, activităţile sunt numeroase şi voluntare, dar îi aduc satisfacţii. “N-am timp să mă distrez. Ideea este de a lăsa ceva în urmă”, explică tânărul care oferă el însuşi un exemplu de puterea schimbării.
De la arte, la IT
Este elev în clasa a XI-a la Grupul Şcolar “Voievodul Mircea” Târgovişte, profil matematică-informatică. De altfel, domeniul IT îl pasionează de ani buni. În şcoala generală a studiat muzica şi artele plastice în cadrul Liceului de Arte “Bălaşa Doamna” Târgovişte, dar nu-şi mai găseşte timp să cânte la chitară sau să picteze. Este implicat în activităţi şcolare şi extraşcolare cărora le acordă interesul necesar. Iar pe mai departe îşi doreşte să urmeze facultatea de ştiinţe politice. După cum se poate observa, se descoperă continuu, rămânând deschis oportunităţilor. Poate vă întrebaţi ce legătură are Dumnezeu în această poveste de viaţă. Răspunsul îl dă el. “Cred în Dumnezeu. În şcoala generală nu eram un exemplu. Multora nu le vine să creadă unde am ajuns. Schimbarea vine însă din interior şi numai cu Dumnezeu”, mărturiseşte tânărul, care ar vrea să facă politică pe viitor, în acelaşi scop declarat de a schimba ceva în bine. Este conştient că va fi supus compromisurilor, dar are încredere că va face cele mai bune alegeri, în baza principiilor pe care le-a însuşit cu timpul şi l-au format ca om.

Gazeta Dâmboviţei vă propune să descoperiţi şi altă latură a activităţii copiilor şi tinerilor din judeţ, reunită sub egida Consiliului Judeţean al Elevilor. Vom începe prin a vi-l prezenta pe cel care este în fruntea acestui organism, nu ca platformă sau rezultate, ci din punctul de vedere al motivaţiei sale de a se implica în activităţi ce aduc un plus dezvoltării şi formării elevilor din judeţ.

La Băleni, 32 de suflete trăiesc sub un singur acoperiş!

Au o singură casă și locuiesc în ea nu cinci , nici zece, ci 32 de persoane! Cel maiîn vârstă are 78 de ani iar cel mai tânăr are 2 ani și jumătate! Famila Paraschiv,  din comuna dâmbovițeană Băleni este unică prin numărul mare de membri care locuiesc sub același acoperiș. Pentru o singură masă, … Citește mai mult