Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3704
17-1-2022

Tableta de 1 mai: OMUL SIMȚITOR

 Despre el, omul simțitor, specie românească… Îl vedem peste tot, e o valoare națională, apare des la televizor, se pricepe la orice, este expert în probleme planetare, poate să conducă, oricând, orice minister, de la cultură la agricultură, de la externe la mediu și înapoi. România, de altfel, este o țară încărcată de oameni simțitori, gânditori de elită, cititori în stele și în tabloide, vizitatori de târguri tradiționale, degustători de sarmale împărțite gratuit, atingători de moaște, iubitori adevărați de Dumnezeu.

TABLETA DE LUNI: Economia românească, la sfârşit de an

Să trecem în noul an, plini de încredere și optimism și să vă spun ceva despre economia românească. Povestea am auzit-o cândva, dar e la fel de actuală și acum…

Președintele mergea să taie, în țară, o panglică, pentru inaugurarea celor zece centimetri de autostradă nouă, undeva prin Ardeal. Era împreună cu ministrul transporturilor, firește! Vede doi bărbați amărâți care făceau chirpici, cu picioarele goale. Oprește și îi ceartă, le zice că ne fac țara de rușine, le vorbește despre UE, despre FMI și altele asemenea. De ce faceți amestecul acesta oribil de bălegar, paie și apă? îi întreabă omul politic.