TABLETA DE MARȚI: Daniel TACHE – Survivor RSR

Săptămâna trecută s-au împlinit 30 de ani de la Revolta de la Brașov. Astăzi, puțini își mai amintesc că  pe 15 noiembrie 1987, cu doi ani înaintea prăbușirii regimului comunist, pe străzile Brașovului a răsunat Deșteaptă-te, române! De fapt, puțini își mai amintesc că, spre sfârșitul mileniului trecut, după ce brevetase o ideologie în care naționalismul proletar  se îmbina organic cu socialismul de tarabă, România  reușise să se apropie vertiginos de visul de aur al comunismului, autoexterminarea. Unii, pentru că nu se născuseră încă, alții, pentru că au preferat să uite, iar cei mai mulți, pentru că de acea perioadă se leagă amintirile tinereții, iar tinerețea, oricum ar fi fost ea, devine, cu trecerea anilor, tot mai frumoasă.

Așa stând lucrurile și pentru că formatele în care sunt testate limitele fizice și psihice ale concurenților se bucură, la ora actuală, de mare popularitate, cred că măcar una dintre televiziunile care își dau sufletul alergând după rating cât e ziua de lungă, evident, fără a reuși vreodată să-l prindă, ar trebui să producă o emisiune intitulată, să zicem, Survivor RSR.

Provocare 1. Asigurarea hranei. Fiecare concurent primește o sacoșă, o sticlă de lapte, goală, un carton cu 30 de ouă, 1/2 litru de ulei, un kilogram de zahăr, un kilogram de făină și un kilogram de mălai. Zilnic, o franzelă de 300 grame. Varză și cartofi, cât cuprinde. Provocarea constă în a prepara, de două ori pe săptămână, mâncare cu urme de carne. Premiul: o porție de creveți vietnamezi.

Provocare 2. Asigurarea igienei. În studioul special amenajat, concurenții primesc apă rece 12 ore pe zi, iar apă caldă, de două ori pe săptămână,  câte două-trei ore. Provocarea constă în a face, din resturi de ulei ars, săpun de casă. Săpunul va fi folosit ulterior pentru asigurarea igienei personale. Premiul: o sticlă de șampon Urzica.

Provocare 3. Asigurarea odihnei. Fiecare concurent primește o plapumă, un pulover și o pereche de indispensabili. Provocarea constă în a supraviețui nopților geroase de iarnă. Premiul: un reșou electric.

Provocare 4. Asigurarea relaxării. Concurenților li se pune la dispoziție un studio de televiziune, dotat corespunzător. Provocarea constă în realizarea unui program de divertisment din care să răzbată recunoștința vibrantă a concurenților pentru faptul că au fost supuși la probele anterioare. Premiul: volumul Omagiu tovarășului Nicolae Ceaușescu.

Premiul cel mare: volumul Eterna și fascinanta Românie.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro