TABLETA DE LUNI – Ionuț CRISTACHE: DESPRE CINE VORBIM?

Ce campanie electorală plictisitoare  și inutilă… Mai greșim butonul de la telecomandă și dăm de ei. Între timp, la prima ploaie, orașul meu a devenit canal navigabil, mai ales în zonele reabilitate cu bani mulți și deja peticite cu dreptunghiuri de altă culoare. Și aleșii  cei vechi se laudă peste marginile ecranului de televizor, iar cei noi ne anunță binele suprem pe care ei îl vor înfăptui.

Dezbateri electorale, întâlniri cu alegătorii, prim-planuri burdușite cu promisiuni optimiste și mobilizatoare… Îi mai crede cineva? Și, desigur, noi despre cine vorbim?

Acești „giganți de carton” își arcuiesc buzele, se contrazic, le știu pe toate și ne promit fericirea. Și, cu respirația lor întretăiată, par mesagerii unor victorii nemăsurate. Când își termină vorbele sărace și puține, repetate cu poticniri îmbălsămate,  rămân doar ecourile unor sunete ștrangulate, amorfe, care se topesc în ceva care seamănă cu un sughiț.

Așa par… Jinduitori după muchia spațiului și după marginea timpului. O spoială strălucitoare se adună în ecranul televizorului, iar lumea, pentru ei, pare o coală albă, pe care o vor scrie cu erorile clasice ale doamnei Grapini, cea mai înțeleaptă vorbitoare de limbă română și cea mai cultivată dintre toți și toate.

Unii, un fel de șobolani plini de sine, slujesc minciuni nemăsurate și coboară direct dintre cătușe. Fix în virtutea națiunii… Și se agită. S-a întins peste noi o lume în care oamenii mișună bezmetic, toți par grăbiți, unii mănâncă prea repede, iar sosurile și picăturile de ketchup li se preling  peste bărbie, alții râd zgomotos și râgâie voievodal peste alegători.

Rămâne, în liniștea aparentă a mulțimii, o întrebare: suferințele și pierderile sunt normale? Și cum să-i faci ( pe ei ) să înțeleagă că va veni, totuși, și o vreme a plecării, atunci când nu mai există, cu certitudine, încă un loc în care să ajungă?

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

: 2 ganduri despre “TABLETA DE LUNI – Ionuț CRISTACHE: DESPRE CINE VORBIM?

 • 30 mai 2016 at 9:45
  Permalink

  🙂 consider mai corect așa: „cea mai cultivată dintre tonți și toante” 😉

  Reply
 • 30 mai 2016 at 8:25
  Permalink

  Ce mult este până departe…! Ce departe este atât de aproape…! Felicitări, Domnule prof.! Un oftat… din suflet!

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro