ortooxacell kiss2022.gif Flax

„Târgul de cadouri și mărțișoare 2014”: Creaţiile handmade, prea sofisticate pentru târgovişteni?!

„Târgul de cadouri și mărțișoare 2014” , organizat de Primăria Târgovişte pe Platoul Prefecturii Dâmbovița, s-a deschis pe 13 februarie şi îi aşteaptă pe dâmboviţeni să aleagă cele mai frumoase cadouri pentru cei dragi până pe 8 martie. În afară de tradiţionalele mărţişoare şi cadouri pentru îndrăgostiţi, precum animalele de pluş şi pernele roşii, la … Citește mai mult

Complexul Naţional Curtea Domnească a înregistrat în prima parte a acestui an 100.000 de vizitatori

curtea_domneasa_in_straie_noi_1294987478

Frumuseţea muzeelor din cadrul Complexului Naţional Muzeal “Curtea Domnească“ din Târgovişte atrage anual tot mai mulţi vizitatori. Stilul arhitectural al clădirilor  cu numeroase obiecte medievale care stau mărturie timpurilor ce au trecut, dar şi pentru frumusetea locului, cât şi pentru  încărcătura spirituală a zonei, muzeele dâmboviţene  atrag atenţia multor turişti care vin şi revin în incinta lor.

Vizitatori în număr mare!

Grădina Zoologică din Târgovişte s-a bucurat de prezenţa unui număr mare de oaspeţi. Din cei 42 000 de vizitatori care au trecut pragul instituţiei de la începutul anului , 10 500 au intrat gratuit cu ocazia desfăşurării programului “Şcoala altfel”  şi Zilei Internaţionale a Copilului. Restul au vizitat Grădinii Zoologică în timpul săptămânii în grupuri, … Citește mai mult

Record de vizitatori la Curtea Domnească. În prima jumătate a acestui an au trecut pragul ansamblului monumental 80.000 de vizitatori

curtea_domneasa_in_straie_noi_1294987478
În primele 5 luni ale anului 2012, peste 80.000 de persoane au vizitat muzeele din cadrul Complexului Naţional Muzeal “Curtea Domnească” Târgovişte.
Această creştere spectaculoasă a numărului de vizitatori nu a mai fost atinsă în niciun an din  perioada 1990 – 2011. Cei mai mulţi au vizitat Ansamblul Monumental „Curtea Domnească“, cel mai important obiectiv turistic din judeţul Dâmboviţa, unde au fost extinse spaţiile expoziţionale în urma finalizării lucrărilor de restaurare.

Sâmbătă, târgoviştenii sunt aşteptaţi la „Noaptea Muzeelor”. Vezi aici programul de vizitare la Curtea Domnească:

Complexul Naţional Muzeal “Curtea Domnească” din Târgovişte se alătură şi în anul 2012 programului cultural european „Noaptea Muzeelor”, iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicaţiilor din Franţa şi ajuns la cea de-a VIII-a ediţie. Anul acesta, la fel ca şi la ediţiile precedente, muzeul va fi deschis între orele 18:00 – 24:00, intrarea fiind liberă. Programul serii va fi completat de spectacole de divertisment,concerte de muzică clasică şi vizionare de filme istorice , dar şi de lansareacelui de-al treilea produs, care face parte din strategia Complexului NaţionalMuzeal “Curtea Domnească” Târgovişte privind dezvoltarea mărcii „TurnulChindiei”. Scopul evenimentului il constituie descoperirea şi conştientizareavalorilor culturale, precum şi stimularea interesului publicului larg asuprabogăţiei şi diversităţii patrimoniului cultural naţional şi european, asigurândaccesul gratuit la colecţiile muzeale.

Mii de vizitatori au petrecut de 1 Mai, la Curtea Domnească

curtea_domneasa_in_straie_noi_1294987478
Aproape 2000 de vizitatori au trecut pragul Curţii Domneşti în minivacanţa de 1 mai. Atât pe 30 aprilie, cât şi pe 1 mai, programul de vizitare, a fost cel obişnuit. De asemenea, în perioada 1 ianuarie – 1 mai 2012  un număr de 55 659 de persoane au vizitat muzeele din cadrul Complexului Naţional Muzeal “Curtea Domnească” Târgovişte.