“Florile copilăriei”, la Muzeul de Artă din Târgovişte

Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte găzduieşte, în perioada 1 iunie – 14 iunie 2013 , expoziţia “FLORILE COPILĂRIEI”,  eveniment organizat în parteneriat cu Şcoala Gimnazială “Matei Basarab” din Târgovişte şi Şcoala Gimnazială “Coresi” cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului. Vernisajul va avea loc, sâmbătă , 01 iunie 2013 la Muzeul de Artă din str. Calea Domnească, nr. 185, începând cu ora 11:00.

Read more

“Evoluţia Astronauticii în Ţările Române – sec. XV-XIX”, expoziţie la Târgovişte

Societatea Astronautica, alături de Colegiul Naţional „Constantin Carabella” Târgovişte şi Biblioteca Judeţeană „I.H. Rădulescu” Dâmboviţa a vernisat astăzi o expoziţie deosebită, prin tematica sa, care se adresează atât pasionaţilor, cât şi publicului larg.

Read more

În perioada 25-30 octombrie, Târgoviştea devine capitala astrofotografiei. Vezi programul ASTROFOTO 2012!

Dâmboviţenii sunt invitaţi la un regal de astrofotografie, film astrofotografic, imagini cosmice luate din spatiu si recital de muzica astrofolk.
Program:
Platoul din Piața Tricolorului, joi, 25 octombrie, orele 18:30-20:30
• Promovare publică: observații astronomice prin telescop la Lună
Muzeul de Istorie Dâmbovița, vineri, 26 octombrie, orele 11:30-14:00
• Conferință de presă
• Vernisaj expoziția concurenților, expoziția membrilor juriului, expoziția internațională, expoziția de imagini cosmice luate din spațiu
• Gala de premiere a câștigătorilor ediției a 7-a a concursului
• Proiecții de imagini și film astrofotografic
• Recital de muzică astrofolk
Invitat special cu lucrări în expoziție este celebrul fotograf și jurnalist de știință de origine iraniană Babak A. Tafreshi, director și fondator al celui mai mare proiect de astrofotografie din lume, The World at Night (TWAN).
Recital inedit de muzica astrofolk cu Dan Mitruț (astronom, astromitolog și astrofotograf).
În zilele de 26, 27 și 28 octombrie vor avea loc conferințe și cursuri de astrofotografie.
Expozițiile vor fi deschise în perioada 26-30 octombrie și se pot vizita în grupuri organizate pentru care se asigură asistență. Intrarea este liberă.
Dâmboviţenii sunt invitaţi la un regal de astrofotografie, film astrofotografic, imagini cosmice luate din spatiu si recital de muzica astrofolk.

Read more
Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro