Tinerii ARTCLUB Răcari vor mărşălui pentru unirea cu Basarabia!

Membrii clubului dâmboviţean şi-au anunţat participarea la marşul unionist ce va avea loc în Piaţa Victoriei, pe 21 octombrie, organizat de Acţiunea 2012.  Scopul declarat al acţiunii este realizarea unirii celor două state româneşti şi crearea unei mase critice numeroase şi neafiliate politic pentru a determina schimbări consistente în această direcţie.

Read more

Expoziţii noi la Muzeul de Istorie din Târgovişte. Aflaţi ce vă aşteaptă acolo! (foto)

Documente din arhivele de la Geneva întâmpină vizitatorii muzeului pe holul de la intrare, iar în sala Auditorium fotografii cu peisaje din lumea îndepărtată a Norvegiei îi introduc într-un univers aproape fantastic.

Read more

Haideţi “Pe cărări dâmboviţene” cu ARTCLUB Răcari! (galerie foto)

Un grup de tineri inimoşi, care formează de ceva vreme ARTCLUB Răcari, au iniţiat week-end-ul trecut un proiect de ambiţios intitulat “Pe cărări dâmboviţene”. Tinerii vor să cunoască judeţul Dâmboviţa, dar şi să-l imortalizeze în fotografii, care vor face mai târziu obiectul unei expoziţii ce va purta numele proiectului. Duminică, cu aparatul foto de gât şi rucsacul în spinare, membrii clubului s-au urcat în tren şi au coborât la Pietroşiţa, frumoasa localitate din zonă de nord  a judeţului, cu arhitectura împietrită în secole trecute.  Săptămâna viitoare vor alege o altă destinaţie. Gazeta Dâmboviţei sprijină demersul tinerilor din Răcari, publicându-le în galeria foto unele dintre instantaneele de la Pietroşiţa.

Read more

Cultura finlandeză şi cea estoniană, expuse la Muzeul de Istorie din Târgovişte

Până pe 27 mai, târgoviştenii pot vedea ce înseamnă conceptul de cultură în Turku – Finlanda şi Tallinn – Estonia, oraşe care anul trecut au fost capitale culturale europene.
Muzeul de Istorie din Târgovişte găzduieşte o expoziţie de fotografie cu cele mai importante momente ale anului 2011 în cele două oraşe. Ea a fost vernisată astăzi, 9 mai, de către reprezentanţi din partea organizatorilor şi va putea fi văzută până pe 27 mai.
Imaginile înfăţişează activităţi multiple, conceptul de cultură depăşind marginile cu care noi, românii, suntem obişnuiţi, trecând în viaţa de zi cu zi şi în domeniile cele mai diverse. Spre bucuria invitaţilor, prezenţi la venisaj au fost mai mulţi tineri, elevi ai Liceului de Arte „Bălaşa Doamna” Târgovişte şi studenţi ai Universităţii „Valahia” Târgovişte. Cei mai tineri dintre ei, elevi la secţia pictură, s-au arătat impresionaţi de atmosfera în sine, din sala Auditorium a muzeului. „Expoziţia este foarte interesantă. Este pentru prima dată când particip la un asemenea eveniment şi sper ca într-o bună zi să ajung şi eu să expun într-un asemenea cadru”, a mărturisit Cosmin Cucardel, elev în clasa a IX-a la liceul târgoviştean menţionat.
Cei care au făcut posibil ca şi Târgoviştea să se numere printre oraşele unde această expoziţie să fie prezentă au fost reprezentanţii Fundatiei Turku 2011, Primăriei Municipiului Târgovişte, Ambasadei Republicii Finlanda la Bucuresti, Consulatului Onorific al Republicii Estonia la Bucuresti, Asociaţiei Română pentru Studii Baltice şi Nordice, Complexului Naţional Muzeal “Curtea Domnească” Târgovişte, Universitatăţii Valahia Târgovişte.

Muzeul de Istorie din Târgovişte găzduieşte o expoziţie de fotografie cu cele mai importante momente ale anului 2011 în cele două oraşe. Ea a fost vernisată astăzi, 9 mai, de către reprezentanţi din partea organizatorilor şi va putea fi văzută până pe 27 mai. 

Read more
Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro