3 dâmbovițeni vor privi Germania din cel mai înalt punct!

zugspitzeMiercuri 4 septembrie 2013, o echipă formată din Nicu Posta de la Asociaţia de Turism Chindia, Marius Prundaru şi Ileana Bocanciu de la Asociaţia Ecologică Floare de Colţ, pleacă într-o noua expediţie, intitulată sugestiv „ZUGSPITZE 2013”, după numele celui mai înalt vârf din Germania.

Read more

Liceenii dâmboviţeni s-au întrecut în cunoştinţe despre UE şi au câştigat premii în bani

Concursul  „EU şi UE – cetăţenia europeană activă” a fost organizat de Biblioteca Judeţeană„I.H. Rădulescu” Dâmboviţa, Primăria Municipiului Târgovişte şi

Read more

Vezi cine primeşte ajutoare alimentare de la Primăria Târgovişte, începând cu 19 noiembrie!

Primăria Municipiului Târgovişte prin Direcţia de Asistenţă Socială va începe cu data de 19 noiembrie 2012 programul de distribuire a ajutoarelor alimentare, în conformitate cu prevederile H.G. nr.950/2012 pentru următoarele categorii de persoane:

Read more

Phoenix, Horia Brenciu şi Anna Lesko sărbătoresc la Târgovişte 500 de ani de atestare documentară a judeţului Dâmboviţa

Sâmbătă, 02 iunie 2012, autorităţile locale şi judeţene organizează o nouă ediţie a Festivalului Cultura Urbană.
Spectacolele încep la ora 17.00, în Piaţa Tricolorului din Municipiul Târgovişte, acolo unde vor cânta pentru dâmboviţeni artişti consacraţi ai muzicii româneşti. Festivalul Cultura Urbană – 500 de ani de atestare documentară a Judeţului Dâmboviţa este organizat de Primăria Municipiului Târgovişte, Teatrul Municipal Târgovişte, Consiliul Judeţean şi Centrul de Cultură al judeţului Dâmboviţa.
Invitaţi de marcă în cadrul acestui festival vor fi: cea mai titrată formaţie românească de muzică etno-rock din toate timpurile – formaţia Phoenix, Horia Brenciu&Brand şi Anna Lesko, Simona Dinescu, Camelia Conovici, Valeria Arnăutu, precum şi alţi mari artişti ai cântecului popular românesc.

Sâmbătă, 02 iunie 2012, autorităţile locale şi judeţene organizează o nouă ediţie a Festivalului Cultura Urbană.

Read more

Cultura finlandeză şi cea estoniană, expuse la Muzeul de Istorie din Târgovişte

Până pe 27 mai, târgoviştenii pot vedea ce înseamnă conceptul de cultură în Turku – Finlanda şi Tallinn – Estonia, oraşe care anul trecut au fost capitale culturale europene.
Muzeul de Istorie din Târgovişte găzduieşte o expoziţie de fotografie cu cele mai importante momente ale anului 2011 în cele două oraşe. Ea a fost vernisată astăzi, 9 mai, de către reprezentanţi din partea organizatorilor şi va putea fi văzută până pe 27 mai.
Imaginile înfăţişează activităţi multiple, conceptul de cultură depăşind marginile cu care noi, românii, suntem obişnuiţi, trecând în viaţa de zi cu zi şi în domeniile cele mai diverse. Spre bucuria invitaţilor, prezenţi la venisaj au fost mai mulţi tineri, elevi ai Liceului de Arte „Bălaşa Doamna” Târgovişte şi studenţi ai Universităţii „Valahia” Târgovişte. Cei mai tineri dintre ei, elevi la secţia pictură, s-au arătat impresionaţi de atmosfera în sine, din sala Auditorium a muzeului. „Expoziţia este foarte interesantă. Este pentru prima dată când particip la un asemenea eveniment şi sper ca într-o bună zi să ajung şi eu să expun într-un asemenea cadru”, a mărturisit Cosmin Cucardel, elev în clasa a IX-a la liceul târgoviştean menţionat.
Cei care au făcut posibil ca şi Târgoviştea să se numere printre oraşele unde această expoziţie să fie prezentă au fost reprezentanţii Fundatiei Turku 2011, Primăriei Municipiului Târgovişte, Ambasadei Republicii Finlanda la Bucuresti, Consulatului Onorific al Republicii Estonia la Bucuresti, Asociaţiei Română pentru Studii Baltice şi Nordice, Complexului Naţional Muzeal “Curtea Domnească” Târgovişte, Universitatăţii Valahia Târgovişte.

Muzeul de Istorie din Târgovişte găzduieşte o expoziţie de fotografie cu cele mai importante momente ale anului 2011 în cele două oraşe. Ea a fost vernisată astăzi, 9 mai, de către reprezentanţi din partea organizatorilor şi va putea fi văzută până pe 27 mai. 

Read more

Târgovişteanul Ioan N. Radu a scris istoria rachetomodelismului românesc

Lucrarea “Rachetomodelismul în România”, apărută la editura Bibliotheca din Târgovişte, este rezultatul unei pasiuni de mai bine de jumătate de secol pentru acest domeniu. Ioan N. Radu, autorul volumului, este multiplu campion naţional, european şi mondial la rachetomodelism, îndrumător a întregi generaţii de pasionaţi în acest domeniu.
“Plecând de la o lucrare am reuşit să fac trei”
Cartea vine să completeze lucrarea “Radiomodelismul internaţional”, prima lucrare de acest gen, apărută şi în limba engleză. “Lucrarea a fost gata în 2008. Doar că avea un neajuns: vorbea mai mult de străinătate, decât de activitatea din România. După prelucrare, din cele 500 de pagini, au rămas 200 – “Rachetomodelismul internaţional”, lucrare ce a avut success deplin, datorită variantei în limba engleză. Cu sprijinul financiar al Primăriei Municipiului Târgovişte, am reuşit să public şi lucrarea “Rachetomodelismul în România”, astfel că plecând de la o lucrare am reuşit să fac trei”, a povestit astăzi profesorul, aflat în mijlocul elevilor şi colegilor din domeniu, la momentul lansării volumului.
Recunoaştere peste hotare
Lucrarea este şi ea încununarea unei vieţi dedicate rachetomodelismului, eforturi pentru care Ioan N. Radu a fost răsplătit anul acesta cu o diplomă de onoare la Lausanne, în Elveţia. „Bucuria mea cea mai mare este că pe 20 aprilie am fost prezent la Lausanne, unde am primit o diplomă cu prilejul înfiinţării acestui sport acum 50 de ani. Trei sunt motivele pentru care mi-a fost acordată: sunt primul campion mondial la radiomodelism, am publicat prima lucrare de radiomodelism internaţional şi tipăresc singura revistă de astronautică şi radiomodelism din lume”, a explicat profesorul târgoviştean, unul dintre marile valori ale municipiului.

Lucrarea “Rachetomodelismul în România” – Ioan N. Radu, apărută la editura Bibliotheca din Târgovişte, este rezultatul unei pasiuni de mai bine de jumătate de secol pentru acest domeniu.

Read more
Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro