Dâmboviţenii adună cărţi pentru comunităţile româneşti din Madrid

Iniţiativa aparţine Bibliotecii Judeţene “I.H. Rădulescu” Dâmboviţa, care în parteneriat cu bibliotecile publice din judeţ a lansat o campanie de donaţie de carte pentru cetăţenii din comunităţile româneşti din Madrid.
Iniţiativa aparţine Bibliotecii Judeţene “I.H. Rădulescu” Dâmboviţa, care în parteneriat cu bibliotecile publice din judeţ a lansat o campanie de donaţie de carte pentru cetăţenii din comunităţile româneşti din Madrid. 
Read more

Muzeul târgoviştean, la Târgul Internaţional „Lumea cărţii”, de la Praga

 
România are în acest an statutul de ţară invitată la cea de-a XVIII-a ediţie a Târgului Internaţional „Lumea Cărţii“ de la Praga,  cea mai amplă manifestare editorială din Cehia , ce se va desfăşura în perioada 17-20 mai 2012. Pentru prima dată invitată de onoare a Târgului de Carte de la Praga, ţara noastră va fi reprezentată  şi de C.N.M. „Curtea Domnească” Târgovişte alături de alţi peste  80 de invitaţi din România.
Read more

Târgovişteanul Ioan N. Radu a scris istoria rachetomodelismului românesc

Lucrarea “Rachetomodelismul în România”, apărută la editura Bibliotheca din Târgovişte, este rezultatul unei pasiuni de mai bine de jumătate de secol pentru acest domeniu. Ioan N. Radu, autorul volumului, este multiplu campion naţional, european şi mondial la rachetomodelism, îndrumător a întregi generaţii de pasionaţi în acest domeniu.
“Plecând de la o lucrare am reuşit să fac trei”
Cartea vine să completeze lucrarea “Radiomodelismul internaţional”, prima lucrare de acest gen, apărută şi în limba engleză. “Lucrarea a fost gata în 2008. Doar că avea un neajuns: vorbea mai mult de străinătate, decât de activitatea din România. După prelucrare, din cele 500 de pagini, au rămas 200 – “Rachetomodelismul internaţional”, lucrare ce a avut success deplin, datorită variantei în limba engleză. Cu sprijinul financiar al Primăriei Municipiului Târgovişte, am reuşit să public şi lucrarea “Rachetomodelismul în România”, astfel că plecând de la o lucrare am reuşit să fac trei”, a povestit astăzi profesorul, aflat în mijlocul elevilor şi colegilor din domeniu, la momentul lansării volumului.
Recunoaştere peste hotare
Lucrarea este şi ea încununarea unei vieţi dedicate rachetomodelismului, eforturi pentru care Ioan N. Radu a fost răsplătit anul acesta cu o diplomă de onoare la Lausanne, în Elveţia. „Bucuria mea cea mai mare este că pe 20 aprilie am fost prezent la Lausanne, unde am primit o diplomă cu prilejul înfiinţării acestui sport acum 50 de ani. Trei sunt motivele pentru care mi-a fost acordată: sunt primul campion mondial la radiomodelism, am publicat prima lucrare de radiomodelism internaţional şi tipăresc singura revistă de astronautică şi radiomodelism din lume”, a explicat profesorul târgoviştean, unul dintre marile valori ale municipiului.

Lucrarea “Rachetomodelismul în România” – Ioan N. Radu, apărută la editura Bibliotheca din Târgovişte, este rezultatul unei pasiuni de mai bine de jumătate de secol pentru acest domeniu.

Read more

Noi apariţii editoriale ale Arhiepiscopiei Târgoviştei

 

Arhiepiscopia Târgoviştei are bucuria să ofere credincioşilor din cuprinsul său, în acest an în care marcăm sărbătorirea omagială  a Tainei Sf. Maslu500 de ani de la tipărirea, de cãtre Ieromonahul Macarie, a Tetraevangheliarului (1512)500 de ani de la urcarea pe tron  Sf. Voievod Neagoe Basarab, 500 de ani de atestare documentară a judeţului nostru360 de ani de la tipărirea Pravilei celei Mari (1652), precum şi 380 de ani de la urcarea pe tronul Ţării Româneşti a Voievodului Matei Basarab, apariţia Cărţii de Rugăciuni şi aProhodului Domnului şi al Maicii Domnului, două volume liturgice şi catehetice, necesare vieţii spirituale din Eparhia noastră.

Read more

Cărţi pentru copii şi adolescenţi, la reducere

În săptămâna 2-6 aprilie, Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa găzduieşte un salon de carte pentru elevii de toate vârstele. Editurile au adus dâmboviţenilor de la cărţi de colorat, la CD-uri şi practică reduceri de până la 20% din preţul produselor.
Ieri, în prima zi a salonului de carte aproape 280 de copii şi tineri i-au trecut pragul, achiziţionând 144 de cărţi şi CD-uri. Cei care doresc să viziteze salonul şi să beneficieze de ofertele editurilor mai au timp să o facă până la finalul săptămânii.

Read more
Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro