Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3662
6-12-2021

Angajaţii Renault Tehnologie Roumanie au donat peste 700 de cărţi bibliotecii din Titu

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Cărţii, biblioteca orăşenească din Titu a primit luni, 23 aprilie 2012 o donaţie de cărţi din partea RTR.  Astfel, peste 700 de cărţi donate de angajaţii RTR au fost oferite comunităţii locale, cu scopul de a îmbogăţi fondul de carte al bibliotecii Titu şi al celorlalte biblioteci din şcolile generale şi liceele din oraş.

Cărţile au fost strânse în cadrul unei acţiuni interne de colectare şi donaţie, denumite sugestiv „Un gest, o carte, o bibliotecă”, care s-a derulat în sediile RTR din Bucureşti şi Titu. Donaţia conţine cărţi cu caracter enciclopedic (carte şcolară – culegeri, dicţionare, literatură română şi universală, reviste educaţionale), majoritatea în limba română, dar şi titluri în limba franceză.

Această donaţie se înscrie în seria de acţiuni derulate de RTR în zonă, acţiuni menite să sprijine comunitatea locală din Titu şi judeţul Dâmboviţa.

 

 

Centrul Tehnic Titu

Inaugurat pe 15 septembrie 2010, Centrul Tehnic Titu are ca misiune realizarea de teste pentru vehicule şi organe mecanice concepute de birourile de proiectare ale Grupului Renault. Parte integrantă a Renault Technologie Roumanie şi a dispozitivului de inginerie al Grupului Renault din România, Titu vine în completarea centrelor de la Aubevoye şi Lardy (Franţa).

Centrul Titu cuprinde bancuri de încercări, destinate vehiculelor întregi şi componentelor. Ele permit recrearea unor condiţii de funcţionare extreme: rezistenţa la frig, simulator de expunere la soare, cabină de ploaie etc.

Pentru a analiza comportamentul vehiculelor sunt prevăzute şi zece tipuri de piste, cu o lungime totală de peste 30 de km. Pista rapidă, pistele deformate, zona de proiecţie sub caroserie sau zonele de apă reproduc condiţiile de rulare ale maşinilor.

 

Renault Technologie Roumanie, centru de Inginerie Regională al Renault

Renault Technologie Roumanie (RTR) este al doilea centru de inginerie al Renault şi singurul centru de inginerie auto din Europa de Est. RTR are ca misiune principală dezvoltarea de proiecte vehicul şi de mecanică fabricate în uzinele din regiunea Europa de Est şi Mediterană, în special produsele din gama Entry.

 

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public [newsletter_form]
Webhosting Armand Media