Elevii Centrului de Excelenţă Sportivă merg gratuit la Teatrul Naţional, Opera Naţională şi Circul de Stat din Bucureşti

 Clubul Phoenix Arte Marţiale din Târgovişte a încheiat protocoale de colaborare cu instituţiile amintite.

Read more

Cultură, tradiţie şi istorie pe Valea Ialomiţei! Zilele Europene ale Patrimoniului sărbătorite la Pucioasa!

În perioada 21-24 septembrie, oraşul Pucioasa va îmbrăca haină de sărbătoare. Istoria, tradiţia şi cultura se vor împleti într-o serie de manifestări cultural – educative organizate în scopul promovării zestrei culturale a zonei de nord a judeţului cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului.

Read more

Şcoala de Vară de Studii Baltice şi Nordice „Lumini Nordice” va continua anul viitor (foto)

Prima ediţie a avut loc în perioada 29 iulie-11 august şi a avut ca participanţi 50 de elevi, studenţi şi masteranzi din România şi Republica Moldova.

Read more

Şcoala de Vară Phoenix, ediţia a doua – o nouă şansă pentru copii să se distreze şi să înveţe în vacanţă

Tabăra va avea loc la sfârşitul lunii, la Şcoala „Tudor Vladimirescu” din Târgovişte şi are noutaţi în program, faţă de prima ediţie.

Read more

Dezvoltare fizică şi intelectuală pentru copiii între 7 şi 12 ani, într-o tabără de vară organizată în premieră la Târgovişte

Clubul Phoenix Arte Maţiale Târgovişte oferă posibilitatea celor mici să urmeze cursuri de karate, gimnastică, limba engleză, istorie, baschet, atletism şi cursuri de prim ajutor.
Vasile Lupaşc şi Annemarie Duncan, multiplii campioni mondiali la arte marţiale, vor fi instructori într-o tabără de vară organizată în perioada 23-27 iulie, la Şcoala Nr. 6 “Tudor Vladimirescu” din Târgovişte. “Este un nou concept de tabără de vară, în care nu părăsim oraşul. Am mai desfăşurat astfel de proiecte în Canada şi Austria, iar rezultatele au fost foarte bune. Încercăm să dăm încredere copiilor să-şi descopere şi să-şi manifeste vocaţiile”, a precizat Vasile Lupaşc, preşedintele clubului Phoenix Arte Maţiale Târgovişte, organizatorul taberei.
Cursurile vor avea loc în fiecare zi, de dimineaţa până după-amiaza. Tabăra se axează pe dezvoltarea fizică generală şi pe pregătirea suplimentară la engleză şi istorie, prin jocuri, poveşti şi concursuri. Copiii vor primi cărţi de istorie şi tricouri inscripţionate cu sigla taberei de vară. Cei mici vor putea participa la concursuri cu premii şi la un talent show, în care fiecare să-şi arate priceperea într-un anumit domeniu.
La cursuri vor participa şi invitaţi speciali, personalităţi recunoscute la nivel naţional şi internaţional, care vor împărtăşi din experienţa şi cunoştinţele lor copiilor.
Participarea la această tabără costă 190 de lei şi cum locurile sunt limitate, cei interesaţi îşi pot asigura un loc sunând la numerele de telefon 0735 091 395 şi 0724 187 848 sau prin email, la [email protected]

Clubul Phoenix Arte Maţiale Târgovişte oferă posibilitatea celor mici să urmeze cursuri de karate, gimnastică, limba engleză, istorie, baschet, atletism şi cursuri de prim ajutor.

Read more

Un prim pas pentru promovarea turismului balnear la Bezdead (galerie foto)

Începând de astăzi, timp de o săptămână, localităţile dâmboviţene Bezdead, Vulcana-Băi şi Pucioasa vor îmbrăca straie se sărbătoare. Nu este

Read more

Fostul arhitect-șef al județului, Dan Nițescu, expune la Muzeul de Istorie, pentru dâmbovițeni, o parte din istoria județului (galerie foto)

 Fost arhitect-șef al județului și binecunoscut colecționar, Dan Nițescu le oferă dâmbovițenilor posibilitatea de a vedea o mică parte din istoria județului nostru în secolul trecut, la Muzeul de Istorie din Târgoviște. Este vorba despre expoziţia tematică „500 de ani de la atestarea documentară a judeţului Dâmboviţa”, care este deschisă începând de astăzi, timp de o lună și jumătate pentru dâmbovițeni.
Read more

Descoperiţi Târgoviştea şi Dâmboviţa la începutul Evului Mediu!

Lect. univ. dr. Denis Căprăroiu de la Universitatea « Valahia » din Târgovişte va susţine mâine, 1 iunie, o conferinţă pe această temă
: « Începuturile medievale ale Târgoviştei şi ale meleagurilor dâmboviţene  – secolele  XIII – XIV ».
Conferinţa va avea loc în Sala Auditorium a Muzeului de Istorie din Târgovişte, începând cu ora 12.00, iar intrarea este liberă.
Acest eveniment se înscrie în programul dedicat aniversării a 500 de ani de atestare documentară a judeţului Dâmboviţa.

Acces liber la informaţii despre oraşul şi judeţul nostru! Lect. univ. dr. Denis Căprăroiu de la Universitatea “Valahia” din Târgovişte va susţine mâine, 1 iunie, o conferinţă cu titlul: “Începuturile medievale ale Târgoviştei şi ale meleagurilor dâmboviţene  – secolele  XIII – XIV”.

Read more

Târgovişteanul Ioan N. Radu a scris istoria rachetomodelismului românesc

Lucrarea “Rachetomodelismul în România”, apărută la editura Bibliotheca din Târgovişte, este rezultatul unei pasiuni de mai bine de jumătate de secol pentru acest domeniu. Ioan N. Radu, autorul volumului, este multiplu campion naţional, european şi mondial la rachetomodelism, îndrumător a întregi generaţii de pasionaţi în acest domeniu.
“Plecând de la o lucrare am reuşit să fac trei”
Cartea vine să completeze lucrarea “Radiomodelismul internaţional”, prima lucrare de acest gen, apărută şi în limba engleză. “Lucrarea a fost gata în 2008. Doar că avea un neajuns: vorbea mai mult de străinătate, decât de activitatea din România. După prelucrare, din cele 500 de pagini, au rămas 200 – “Rachetomodelismul internaţional”, lucrare ce a avut success deplin, datorită variantei în limba engleză. Cu sprijinul financiar al Primăriei Municipiului Târgovişte, am reuşit să public şi lucrarea “Rachetomodelismul în România”, astfel că plecând de la o lucrare am reuşit să fac trei”, a povestit astăzi profesorul, aflat în mijlocul elevilor şi colegilor din domeniu, la momentul lansării volumului.
Recunoaştere peste hotare
Lucrarea este şi ea încununarea unei vieţi dedicate rachetomodelismului, eforturi pentru care Ioan N. Radu a fost răsplătit anul acesta cu o diplomă de onoare la Lausanne, în Elveţia. „Bucuria mea cea mai mare este că pe 20 aprilie am fost prezent la Lausanne, unde am primit o diplomă cu prilejul înfiinţării acestui sport acum 50 de ani. Trei sunt motivele pentru care mi-a fost acordată: sunt primul campion mondial la radiomodelism, am publicat prima lucrare de radiomodelism internaţional şi tipăresc singura revistă de astronautică şi radiomodelism din lume”, a explicat profesorul târgoviştean, unul dintre marile valori ale municipiului.

Lucrarea “Rachetomodelismul în România” – Ioan N. Radu, apărută la editura Bibliotheca din Târgovişte, este rezultatul unei pasiuni de mai bine de jumătate de secol pentru acest domeniu.

Read more

Muzeul de Istorie din Târgovişte păstrează o parte din gardul care a despărţit Moldova de România

Vizitatorii Muzeului de Istorie din Târgovişte pot vedea aici o parte din gardul care despărţea înainte de anul 2010 Moldova de România. Gardul de frontieră a fost instalat pe Prut de sovietici în 1940, iar la 9 ianuarie 2010, a fost desfiinţat, după ce premierul Republicii Moldova, Vlad Filat, a semnat un ordin de desfiinţare a gardului de sârmă ghimpată vechi de 70 de ani, ce data din perioada comunistă, de pe malul Prutului, gard care separa ţara sa de România.
Read more
Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro