Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3655
29-11-2021

O şansă în plus pentru copii şi tineri! Se deschide primul Centru de Excelenţă Sportivă din Târgovişte

Ideea Centrului de Excelenţă Sportivă a plecat de la o observaţie a realităţii înconjurătoare, dar şi din experienţa didactică şi sportivă a instructorilor Vasile Lupaşc şi Annemarie Duncan. „De 20 de ani constatăm şi ne văităm de nivelul fizic tot mai scăzut al populaţiei României. Vom organiza o gama variată de jocuri sportive, lecţii de karate şi gimnastică, cercuri de literatură şi istorie şi multe alte activităţi menite a oferi copiilor cât mai multe şanse de a-şi descoperi şi urma vocaţia”, explică Vasile Lupaşc.

Cursurile vor începe pe 26 septembrie şi se adresează copiilor şi adolescenţilor, începând cu vârsta de 4 ani. “Vom organiza grupe de lucru pentru copii între 4-7 ani, 8-12 ani şi peste 13 ani. Le oferim o bază sportivă pentru karate şi gimnastică, o să vedem ce vocaţii au ca să-i îndrumăm şi spre alte cluburi, pentru a se dezvolta”, a adăugat Vasile Lupaşc.

“România are nevoie de copii sănătoşi, educaţi şi încrezători în puterile lor”

Copiii din ziua de azi au mare nevoie de activitate sportivă susţinută. “Este îngrijorător că majoritatea copiilor nu mai ştiu să fugă. Pare poate un fapt banal, dar am vorbit cu mai mulţi antrenori din diferite sporturi şi toţi se plâng de asta”, subliniază instructorul.

În plus, pe lângă antrenamente sportive, participanţi vor urma şi cursuri de literatură, istorie şi muzică, acumulând cunoştinţe care le vor completa formarea. Copiii vor avea ocazia să cunoască oameni care s-au dedicat profesiei sau au făcut performanţă în domeniile respective, începând chiar de la instructorii lor, multiplii campioni mondiali la arte marţiale şi continuând cu invitaţii acestora. Copiii vor învăţa poate mai multe din felul de a fi şi experienţele de viaţă împărtăşite de personalităţi precum Mircea Albulescu, Carmen Bunaciu, Nicu Covaci şi Vlad Miriţă. “Credem cu tărie că România are nevoie de copii sănătoşi, educaţi şi încrezători în puterile lor”, a mai spus Vasile Lupaşc.

Programul Centrului de Excelenta Sportivă este:

KARATE
Luni şi miercuri – CASA SINDICATELOR
17:00 – 18:00 4-8 ani

18:00 – 19:00 peste 9 ani

Sâmbată – Şcoala nr. 6
10:00 – 11:00 4-8 ani
11:00 – 12:00 peste 9 ani

GIMNASTICĂ
Sâmbătă – Şcoala 6
10:00 – 11:00 peste 9 ani 
11:00 – 12:00 5-8 ani

Înscrieri la telefon 0735091395.

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Flax Gopo
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media