ortooxacell kiss2022.gif Flax

TÂRGOVIȘTE: Școala de Cavalerie, unde s-a sfârșit dictatura comunistă, va fi restaurată într-un proiect de 22 de milioane de lei

400691164 24097405693237512 7796603191680600044 n

Cazarma şi zidul de la Târgovişte sunt ultimele locuri pe care le-au văzut soţii Ceauşescu, înainte de moarte  În clădirea Fostei Școli de Cavalerie familia Ceauşescu a fost judecată, iar lângă zid au fost executați ultimul dictator şi soţia sa.     Muzeul comunismului – Nostalgicii regimului au scris sute de mesaje în cartea de … Citește mai mult

Un târgoviştean a pus flori şi lumânări la zidul unde a fost împuşcat Ceauşescu

Flori şi lumânări, la zidul unităţii militare unde  au fost executaţi Nicolae Ceauşescu şi soţia acestuia. Un târgoviştean a ţinut să comemoreze astfel memoria celor doi, executaţi în 1989, la Târgovişte. Unitatea militară şi zidul sunt acum parte a unui Muzeu dedicat ultimelor ore din viaţa cuplului Ceauşescu. ZIDUL RUȘINII…ZIDUL UNDE ACUM 27 DE ANI, … Citește mai mult

TÂRGOVIȘTE: Un pensionar pupă zilnic „icoana” lui Ceauşescu, de pe peretele casei

      Târgovişteanul Dumitru Drăgoi are 70 de ani şi două dureri: îi pare rău că Ceauşescu a fost omorât şi plânge de dorul copiilor plecaţi la muncă în străinătate. De câteva luni, bătrânul a pus pe peretele exterior al casei un tablou al lui Nicolae Ceauşescu, înconjurat de tricolor. Omul pupă tabloul ca … Citește mai mult

Cum a scăpat Biserica Domnească de demolare în proiectul lui Ceauşescu: Târgovişte – capitală!

demolari_centru_5

În vizita făcută pe platforma industrială a Târgoviştei pe 24 septembrie 1986, Nicolae Ceauşescu spunea în discursul său că Târgoviştea va deveni o a doua capitală a ţării. Pentru această ambiţie comunistă, însă, Târgoviştea avea să plătească un preţ mult prea scump: desfigurarea arhitectonică a Vechii Cetăţi de Scaun.

Un dâmboviţean a pus la punct “înfometarea raţională” de pe vremea lui Ceauşescu

Pentru a masca criza de alimente, începând cu 1980, regimul communist a reglementat strict modul în care românii trebuiau să mănânce. În decembrie 1980, drept cadou de Crăciun, populaţia RSR a primit cadou  legea „pentru constituirea, repartizarea şi folosirea pe judeţe a resurselor pentru aprovizionarea populaţiei cu carne, lapte, legume şi fructe”.

(FOTO) Pe 7 ianuarie 1916, Dâmboviţa o dădea țării pe… Elena Ceauşescu!

Lenuţa era fiica lui Nae şi Alexandrina Petrescu, ţărani mijlocii din comuna Petreşti, care practicau atât munca câmpului, cât şi negoţul. Viitoarea prim-viceministru al României era poreclită în copilăriae „Lenuța lui Briceag”, după apelativul familiei. A avut un singur frate mai mare, Gheorghe (Gogu) Petrescu, care va părăsi satul natal şi se va muta  în … Citește mai mult

Andrei Kemenici: Cetăţenii au dreptul să vadă unitatea militară unde au fost împuşcaţi soţii Ceauşescu

kemeniciComandatul unităţii militare de la Târgovişte din 1989, unde au fost împuşcaţi soţii Ceauşescu – Andrei Kemenici, a declarat, marţi, la inaugurarea punctului muzeal de la această fostă unitate militară că e un lucru bun că se poate vizita, toţi cetăţenii având dreptul să vină să vadă ce este aici şi a se informa cu privire la evenimentele din 1989.

23 august-zi cu rezonanță istorică!

Timp de aproape jumătate de secol, 23 august a fost sărbătoarea naţională a României. Parade militare, spectacole grandioase, poezii recitate pentru conducător sunt doar câteva dintre manifestările care întâmpinau aceasta zi. Astăzi, pentru români, această dată aproape că și-a pierdut semnificația. Manualele de istorie retin totuși, că în urmă cu 68 de ani țara noastră s-a aflat într-un moment de răscruce.

SARO s-a “născut” acum 40 de ani! Vezi ce lider politic local a fost în echipa care a i-a “ţinut lumânarea” în 2004!

 În 1969, Nicolae Ceauşescu vizita Târgoviştea cu un scop precis. Vroia să dezvolte aici una dintre marile platforme de industie grea  din Râmânia Socialistă. Ironia istorie face ca la acea vizită, într-un discurs ţinut în centrul vechi al oraşului Ceauşescu să spună o frază ce se va regăsi în toate platformele electorale ale tuturor candidaţilor posdecembrişti: “Se va dezvolta şi vechea Cetate de Scaun, Târgoviştea!”

Fostul arhitect-șef al județului, Dan Nițescu, expune la Muzeul de Istorie, pentru dâmbovițeni, o parte din istoria județului (galerie foto)

 Fost arhitect-șef al județului și binecunoscut colecționar, Dan Nițescu le oferă dâmbovițenilor posibilitatea de a vedea o mică parte din istoria județului nostru în secolul trecut, la Muzeul de Istorie din Târgoviște. Este vorba despre expoziţia tematică „500 de ani de la atestarea documentară a judeţului Dâmboviţa”, care este deschisă începând de astăzi, timp de o lună și jumătate pentru dâmbovițeni.

Ceauşescu şi Adrian Năstase candidează la primărie!

Nu este nicio glumă, ci chiar un adevăr, Ioan Aurel Ceauşescu şi Adrian Năstase sunt doi dintre candidaţii la primăriile dâmboviţene Fieni şi I.L. Caragiale. Cei doi, primul din partea PRM şi al doilea din partea USL candidează la fotoliul de primar şi spun că numele pe care le poartă, le-au adus şi necazuri, dar şi multe satisfacţii însă  niciunul nu şi l-ar schimba.

La Târgovişte, acum 22 de ani, sfârşea preşedintele RSR, Nicolae Ceauşescu. Spune-ţi părerea: Merita sau nu să fie împuşcat?

 

Nicolae Ceauşescu a vrut să-şi lege numele de Târgovişte într-un mod voievodal, intenţia sa fiind aceea de a transforma vechea cetate a celor 33 de voievozi, într-un simbol al erei comuniste.
Cu ocazia vizitei din 24 septembrie 1986, el anunța că orașul Târgovişte va deveni a doua capitală și că se vor lua măsuri pentru demararea lucrărilor necesare.Ceauşescu nu a apucat să conducă de la Târgovişte, dar oraşul s-a legat pe vecie de numele dictatorului. În vâltoarea evenimentelor revoluţionare din decembrie 1989, Nicolae Ceauşescu şi soţia sa Elena, au sperat ca Târgoviştea le va reda puterea pierdută.