TÂRGOVIȘTE: Un pensionar pupă zilnic „icoana” lui Ceauşescu, de pe peretele casei

      Târgovişteanul Dumitru Drăgoi are 70 de ani şi două dureri: îi pare rău că Ceauşescu a fost omorât şi plânge de dorul copiilor plecaţi la muncă în străinătate. De câteva luni, bătrânul a pus pe peretele exterior al casei un tablou al lui Nicolae Ceauşescu, înconjurat de tricolor. Omul pupă tabloul ca pe o icoană şi are grijă să nu i se întâmple nimic. Pentru el, tabloul este simbolul unor vremuri în care considera că se trăia bine şi crede că mai sunt târgovişteni care simt la fel cu el.

„Ceauşescu a fost un om care a ajutat ţara asta şi pe care am ajuns să îl regretăm. Toţi copiii mei şi nepoţii sunt plecaţi în străinătate să muncească. Dacă aveau de muncă aici, nu plecau. Am trei copii şi şase nepoţi. Au plecat în Spania, Italia, care pe unde a găsit. Au lucrat la combinat cât a mers. După aia, au fugit. Ce să facă aici? Să moară de foame. Acolo lucrează în construcţii şi le e bine. Bine că am apucat să ies la pensie. Vreau să transmit un mesaj tuturor, vreau să înţeleagă tineretul că nu are şi nu va avea viaţa pe care am avut-o noi pe vremea răposatului. Aveam un loc de muncă, ştiam de ce plecăm de acasă. Bine că am apucat să ies la pensie şi că am unde să dorm. Nu câştig mult, dar e suficient cât să nu mor de foame“, spune nea Drăgoi.

ceausescu 1

       Bătrânul are o pensie de 850 de lei pe lună. Se consideră, însă, fericit că a avut loc de muncă şi posibilitate să-şi ia o locuinţă în care îşi trăieşte bătrâneţile. Omul e mândru că putut să muncească la construirea Târgoviştei, ca fierar betonist sau oţelar. Plânge, însă, când se gândeşte la trecut.

„Am lucrat de toate la viaţa mea. Am fost şofer, strugar, oţelar la COS Târgovişte, fierar betonist. Eu am pus umărul la construcţia microraionului IV din Târgovişte. Casa Sindicatelor e făcută de mine. Îl regret pe Ceauşescu şi cel mai mult îmi pare rău de copiii noştri. Foarte mulţi tineri sunt plecaţi în străinătate. Îmi vine să plâng când mă gândesc ce diferenţă este între perioada lui Ceauşescu şi cea de acum. Nici nu ştii pe ce să pui mâna, ce să faci pentru a avea o pâine pe masă. Nu trebuia să îl omorâm. Trebuia să primească pedeapsă, cum au primit ăştia care stau acasă şi cu milioane de euro în conturi. Dumneavoastră credeţi că e bine? Nu e bine. Ce a construit Ceauşescu rezistă şi astăzi. Cei de astăzi ce au făcut?“, se întreabă retoric bărbatul.

 

ceausescu 2

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro