ortooxacell kiss2022.gif Flax

Un târgoviştean a pus flori şi lumânări la zidul unde a fost împuşcat Ceauşescu

Flori şi lumânări, la zidul unităţii militare unde  au fost executaţi Nicolae Ceauşescu şi soţia acestuia. Un târgoviştean a ţinut să comemoreze astfel memoria celor doi, executaţi în 1989, la Târgovişte. Unitatea militară şi zidul sunt acum parte a unui Muzeu dedicat ultimelor ore din viaţa cuplului Ceauşescu. ZIDUL RUȘINII…ZIDUL UNDE ACUM 27 DE ANI, … Citește mai mult

Istorie tencuită! Urmele gloanţelor care l-au ucis pe Ceauşescu au fost acoperite cu ciment

Zidul unde au fost împuşcaţi în 1989 soţii Ceauşescu, la unitatea militară din Târgovişte, a fost tencuit în primii ani după Revoluţie, astfel că nu se mai regăsesc urmele de gloanţe, iar acum reprezentanţii Complexului Muzel Curtea Domnească din Târgovişte caută o metodă de restaurare. La fosta unitate militară de la Gara Târgovişte, unde a … Citește mai mult

La Târgovişte, acum 22 de ani, sfârşea preşedintele RSR, Nicolae Ceauşescu. Spune-ţi părerea: Merita sau nu să fie împuşcat?

 

Nicolae Ceauşescu a vrut să-şi lege numele de Târgovişte într-un mod voievodal, intenţia sa fiind aceea de a transforma vechea cetate a celor 33 de voievozi, într-un simbol al erei comuniste.
Cu ocazia vizitei din 24 septembrie 1986, el anunța că orașul Târgovişte va deveni a doua capitală și că se vor lua măsuri pentru demararea lucrărilor necesare.Ceauşescu nu a apucat să conducă de la Târgovişte, dar oraşul s-a legat pe vecie de numele dictatorului. În vâltoarea evenimentelor revoluţionare din decembrie 1989, Nicolae Ceauşescu şi soţia sa Elena, au sperat ca Târgoviştea le va reda puterea pierdută.