Pe 7 ianuarie 1916, Dâmboviţa dădea ţării o dictatoare! Pe Elena Ceauşescu!

Femeia cu cea mai mare influenţă într-un regim politic care a condus România, Lenuţa Petrescu, s-a născut în 1916, de Sfântul Ion, în comuna dâmboviţeană Petreşti. Lenuţa Petrescu avea să devină, 58 de ani mai târziu, persoana numărul doi în statul român socialist şi în Partidul Comunist Român – Elena Ceauşescu.

Read more

La Târgovişte, acum 22 de ani, sfârşea preşedintele RSR, Nicolae Ceauşescu. Spune-ţi părerea: Merita sau nu să fie împuşcat?

 

Nicolae Ceauşescu a vrut să-şi lege numele de Târgovişte într-un mod voievodal, intenţia sa fiind aceea de a transforma vechea cetate a celor 33 de voievozi, într-un simbol al erei comuniste.
Cu ocazia vizitei din 24 septembrie 1986, el anunța că orașul Târgovişte va deveni a doua capitală și că se vor lua măsuri pentru demararea lucrărilor necesare.Ceauşescu nu a apucat să conducă de la Târgovişte, dar oraşul s-a legat pe vecie de numele dictatorului. În vâltoarea evenimentelor revoluţionare din decembrie 1989, Nicolae Ceauşescu şi soţia sa Elena, au sperat ca Târgoviştea le va reda puterea pierdută.
Read more
Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro