Andrei Kemenici: Cetăţenii au dreptul să vadă unitatea militară unde au fost împuşcaţi soţii Ceauşescu

 ”Cetăţenii din Târgovişte, dar chiar din toată ţara, au dreptul să vadă ce e aici, că nu e nimic secret. În al doilea rând, că cei care am fost aici, revoluţionarii, nu avem nimic de ascuns. Ştim că am făcut numai lucruri bune şi nu ne e ruşine cu nimic”, a declarat Kemenici.

 Acesta spune că ”scoaterea” lui Ceauşescu a fost un element important al Revoluţiei.

 ”Suntem mândri că am participat la scoatrea lui (a lui Ceauşescu, n.r.)… Ce a însemnat scoaterea lui, cine poate spune? Vă spun eu. Cel mai important şi decisiv element, şi primul, scoaterea lui Ceauşescu, ăsta a fost obiectivul numărul unu al Revoluţiei. Cu Ceauşescu nu puteam merge mai departe. El trebuia scos. Noi l-am arestat, el nici nu a avut un telefon să vorbescă cu cineva, a fost izolat. Când eşti izolat nu mai ai putere. Ştiţi ce a însemnat asta? Le-am dat curaj tuturor românilor, cea mai îndepărtată localitate au făcut şi ei revoluţie că au auzit că Ceauşeştii sunt arestaţi. Pe 23 decembrie 1989 dimineaţa nu a mai fost o instituţie a statului, a partidului în funcţiune”, a mai spus Kemenici.

 Încăperile clădirii principale a fostei unităţi militare de la Târgovişte au fost amenajate în aşa fel încât să arate ca în decembrie 1989. Astfel a fost amenajat Biroul comandantului, camera unde au dormit soţii Ceauşescu şi camera unde s-a ţinut judecata celor doi.

De asemenea, se poate vizita zidul unde au fost împuşcaţi soţii Ceauşescu.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro