Expoziţii de fotografie la Curtea Domnească, pentru a marca 70 de ani de la deschiderea primului muzeu din Târgovişte

Anul acesta, pe 30 ianuarie, se împlinesc 70 de ani de la deschiderea primului muzeu din Târgovişte, şi anume Galeriile Stelea, care adăpostesc astăzi Muzeul Evoluţiei Omului. “Pe 30 ianuarie, dorim să marcăm în ziua respectivă cei 70 de ani printr-o expoziţie de fotografie internaţională, care va fi deschisă în cadrul Muzeului de Istorie, în sala Auditorium, şi de asemenea în sala dedicată expoziţiilor temporare şi atelierelor de lucru cu elevii, la Galeriile Stelea, vom deschide o expoziţie legată de I.L.Caragiale, în Ziua I.L.Caragiale. Acestea sunt primele două proiecte expoziţionale, pe acest an, 2014”, a declarat Ovidiu Cârstina, directorul C.N.M.Curtea Domnească.

De asemenea, fiindcă tot anul acesta se împlinesc 300 de ani de la martiriul lui Constantin Brâncoveanu şi a fiilor acestuia, la Târgovişte va avea loc un eveniment important. ”În   mai, la Târgovişte, va fi o sesiune intitulată ”Vechi capitale ale Ţării Româneşti, la răscrucea dintre Orient şi Occident”, o sesiune ştiinţifică de nivel naţional, poate internaţional, ne gândim dacă putem extinde un pic aria, eu ştiu Republica Moldova, Bulgaria, Turcia, Ungaria, Polonia, state cu care Constantin Brâncoveanu a avut legături în perioada domniei sale şi sunt convins că există documente şi alte lucrurui interesante pe care istoricii de aici ni le pot prezenta”, spune Ovidiu Cârstina.

De altfel, anul 2014 va fi declarat „Anul Brancoveanu”, pentru marcarea a 300 de ani de la martiriul Brâncovenilor, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern, publicat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Culturii.

Potrivit notei de fundamentare a proiectului, Ministerul Culturii a propus Guvernului declararea anului 2014 „Anul Brâncoveanu”, având în vedere importanţa şi contribuţia majoră a domnitorului în istoria şi cultura naţională, precum şi faptul că în anul 2014 se împlinesc 300 de ani de la martiriul lui Constantin Brâncoveanu şi a fiilor acestuia.

 

 

 

Citeşte şi De Ziua Culturii Naţionale, intrare gratuită la muzeele Complexului Muzeal Curtea Domnească

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro