“Florile Copilăriei”: Elevi de la Școlile Coresi și Matei Basarab își vând picturile expuse la Muzeul de Artă

Distribuie:

Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte găzduieşte, până pe 15 iunie, expoziţia cu vânzare ”Florile copilăriei”,  eveniment organizat anual în parteneriat cu Şcoala “Matei Basarab” şi Şcoala „Coresi” din Târgovişte.

Picturile din cadrul acestei expoziţii sunt create de către elevii din clasele V-VIII ai  Şcolii “Matei Basarab” şi Şcolii „Coresi”, unii fiind la prima acţiune de acest fel, şi care au lucrat luni bune cu drag, sub îndrumarea profesorului lor de desen, Dan Popescu.

Acest eveniment îşi propune să contribuie la promovarea activităţilor artistice realizate de către copii şi cu scopul mărturisit ca prin vânzarea lucrărilor, micii artişti să-şi poată asigura materialele necesare continuării activităţii artistice.

Este a V-a ediție de pictură. Sunt, cred, două dintre puținele școli din țară care au organizat un cerc de pictură, lucrând în culori de ulei, o tehnică are nu se învață la o școală obișnuită. Sunt copii foarte talentați. Sun câțiva copii de o sensibilitate cromatică deosebită, care își depășesc cu mult nivelul vârstei.  Problema cu care mă confrunt este, însă, lipsa de interes a oficialităților care au, totuși, puterea de a conduce acest județ. Pe vremuri, Târgoviștea era un focar de cultură și un factor de cultură. Din Târgoviște au plecat foarte mulți artiști în toate domeniile și au dus faima țării în toată lumea. În zilele noastre, sprijinul acordat de către cei care ne conduc este foarte limitat, aproape inexistent.  Singurul sprijin îl al în părinți și în directori. …Să știți că să faci lucru de calitate fără o investiție este extraordinar de greu. De aceea, am pus pe afiș expoziție cu vânzare, pentru că mă gândesc, prin intermediul media, vor afla și cetățenii orașului că niște copii frumoși au expus niște lucrări, ale căror prețuri sunt modice, de la 50, la 200 de lei, dar pentru ei foarte importante, pentru că le permite să-și cumpere materialele de care au nevoie pentru activitatea viitoare ”-Dan Popescu, profesor și coordonatorul cercului de pictură

Aș vrea să-i felicit pe elevi, pe cei care au realizat această minunată expoziție și, la fel de mult, pe mentorul lor, Popescu Dan, și sper că acest moment va rămâne în viața noastră ca o frumoasă amintire, dar și un punct de plecare spre noi evenimente culturale ”-Georgeta Gogeanu, director Școala Coresi

 

suflet de copil (3)

suflet de copil (4) suflet de copil (5) suflet de copil (6) suflet de copil (7)

Distribuie:

alegeri
alegeri
Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro