Expoziţie inedită la “Curtea Domnească” de Zilele Târgoviştei! !

Distribuie:

Expoziţia face parte din proiectul „Harta creativităţii judeţului Dâmboviţa – instrument de formare culturală şi antreprenorială a elevilor de liceu”, finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi Centrul judeţean de Cultură Dâmboviţa, şi sponsorizat de BCR. Planşele fotografice prezentate în expoziţie ilustrează aspecte de ansamblu şi detaliu dinainte, din timpul şi după efectuarea unor operaţiuni de conservare-restaurare a câtorva vechi icoane pictate pe lemn.
Ideea acestei expoziţii a pornit de la aceea că demersul pe care îl face restauratorul pentru a conserva operele de artă, pentru a le pune în valoare şi a le transmite viitorului în autenticitatea lor este necunoscut publicului iubitor de artă. Operele de artă sunt în mod obişnuit expuse pentru public ori înainte ori după restaurarea lor.
Demersul restaurării implică multe etape, pe care restauratorul le documentează fotografic, deoarece altfel ele ar putea rămâne necunoscute. Simpla vizualizare a aspectului final al obiectului de artă restaurat nu mai oferă decât pentru specialiştii acestui domeniu indicii privind operaţiunile specifice care au fost efectuate.
Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte, în parteneriat cu Asociaţia Cultural-Educativă „Ambasadorii Prieteniei” Târgovişte, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, Biblioteca „Ion Heliade Rădulescu” şi Asociaţia Industrii Creative Iaşi.

 

 

 

Distribuie:

alegeri
alegeri
Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro