ortooxacell kiss2022.gif Flax

NOUTATE: O dată cu cardul de sănătate european se poate elibera și un duplicat, contra cost

                  Casa de Asigurări de Sănătate Dâmbovița aduce la cunoștința asiguraților faptul că potrivit Ordinului CNAS nr.1151/2019, publicat în Monitorul Oficial în data de 21.01.2020, pentru aprobarea procedurii de eliberare, a modalității de suportare a cheltuielilor aferente producerii și distribuției cardului european de asigurări sociale de sănătate duplicat către asigurat , începând cu data … Citește mai mult

CJAS Dâmboviţa a emis în acest an 4.725 de carduri europene de asigurări sociale de sănătate

Turiștii români  pot beneficia gratuit de un card european de sănătate, pe care trebuie să-l solicite la Casa de Asigurări de Sănătate atunci când pleacă în vacanță. În baza acestui document pot fi tratați de orice urgență medicală, în sistemul public de sănătate din țările membre ale Uniunii Europene. Anul acesta aproape 5.000  de dâmboviteni … Citește mai mult

Cardurile europene de sănătate sunt înlocuite temporar cu certificate provizorii

card-european-de-sanatate

Casa de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa anunţă că, începând cu data de 23 aprilie 2014, certificatele vor înlocui cardurile europene de asigurări sociale de sănătate până la încheierea de către CNAS a unui nou contract pentru producerea şi distribuirea cardului european. Anul acesta, în Dâmboviţa, au fost eliberate până la 1 aprilie 878 de carduri … Citește mai mult

Vrei card european de sănătate? Uite ce trebuie să faci !

card-european-de-sanatate

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a reînceput tipărirea şi distribuţia către asiguraţi a cardurilor ce permit asistenţă medicală persoanelor aflate în şedere temporară în orice ţară a Uniunii Europene. CAS Dâmboviţa a emis în primele două luni ale acestui an 476 de astfel de carduri.

Pleci în vacanţă? Ai acum o aplicaţie pentru telefon care-ţi spune cum să foloseşti cardul european de sănătate

card-european-de-sanatate
Aplicaţia este disponibilă pentru telefoane de tip smartphones şi a fost lansată de Comisia Europeană pentru a-i ajuta pe posesorii cardului european de asigurări sociale de sănătate.
Cardul oferă posesorilor, în caz de boală sau de accident în timpul călătoriilor și șederilor temporare în 31 de țări europene, acces la asistență medicală în cadrul sistemului de sănătate publică. Cardul este eliberat  gratuit  de către sistemul național de asigurări de sănătate şi garantează accesul la îngrijiri medicale de urgență în aceleași condiții și cu aceleași costuri valabile pentru persoanele asigurate din țara respectivă.
Aplicația cuprinde informații generale despre card, numerele de telefon de urgență, tratamentele care sunt acoperite și costurile, modul de a depune o cerere de rambursare și pe cine să contactați în cazul în care ați pierdut cardul. Aplicația este disponibilă în 24 de limbi, cu posibilitatea de a trece de la o limbă la alta.
Puteţi descărca „Cardul european de asigurări sociale de sănătate” pe telefonul dvs. Intelligent accesând http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=559.

Aplicaţia este disponibilă pentru telefoane de tip smartphones şi a fost lansată de Comisia Europeană pentru a-i ajuta pe posesorii cardului european de asigurări sociale de sănătate.