Cardurile europene de sănătate sunt înlocuite temporar cu certificate provizorii

Casa de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa anunţă că, începând cu data de 23 aprilie 2014, certificatele vor înlocui cardurile europene de asigurări sociale de sănătate până la încheierea de către CNAS a unui nou contract pentru producerea şi distribuirea cardului european.

Anul acesta, în Dâmboviţa, au fost eliberate până la 1 aprilie 878 de carduri europene şi 4 certificate provizorii. Iar în 2013 numărul cardurilor europene eliberate a fost de 4.506, iar a certificatelor provizorii de înlocuire a carduriloe europene de asigurări sociale de sănătate – 27

Cardul european de asigurări sociale de sănătate (CEASS) sau documentul echivalent, certificatul înlocuitor provizoriu (CIP), facilitează accesul la îngrijiri medicale pe timpul şederii temporare în alt stat membru al Uniunii Europene. Aceste îngrijiri medicale sunt puse la dispoziţie în conformitate cu normele statului membru pe care îl vizitaţi, iar costurile implicate se rambursează la nivelul tarifar aplicat în statul membru în cauză. De exemplu, dacă în statul vizitat asistenţa medicală se  furnizează gratuit, atunci posesorul cardului sau al documentului echivalent are dreptul la asistenţă medicală gratuită.

Casa de Asigurări de Sănătate Damboviţa eliberează carduri europene de asigurări sociale de sănătate (CEASS) asiguraţilor proprii, după depunerea cererii pentru obtinerea acestora, cerere ce trebuie însoţită  de documentele care atestă calitatea de asigurat în sistemul de asigurări sociale de sănătate şi copia actelor de identitate. Costul cardului european de asigurări sociale de sănătate este suportat exclusiv din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

 

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro