Ministrul educației, Monica Anisie, exclude înghețarea anului școlar și universitar

Situația actuală în care se află întreaga lume a ridicat numeroase probleme.

În România, una dintre ele ar fi în învățământ.
În urmă cu foarte puțin timp, Vicepremierul Raluca Turcan făcea marele anunț cum că se ia în calcul ÎNGHEȚAREA anului școlar.
Aceasta spunea ca sunt trei scenarii în privința anului școlar, în contextul coronavirusului: evaluările au loc conform calendarului inițial, evaluările sunt decalate sau anul școlar va fi repetat. Tot aceasta a solicitat Ministerului Educației o analiză privind evoluția cursurilor online, în contextul coronavirusului.

Însă, ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că “în ceea ce-i privește pe elevii care trebuie să susțină examenele de Evaluare Națională, Bacalaureat sau studenții care trebuie să își susțină licența, MEC va prezenta săptămâna aceasta variantele posibile pe care le ia în calcul în situația în care se va prelungi această stare de urgență” și că este “exclus” ca printre variantele luate în calcul de Ministerul Educației să fie anularea examenelor din acest an.

 

Declarațiile integrale acordate de ministrul Educației, Monica Anisie, pentru Edupedu.ro:

La acest moment, Ministerul Educației și Cercetării lucrează la mai multe scenarii, uitându-se cu atenție și la ceea ce se întâmplă în cadrul sistemelor de educație din statele Uniunii Europene.
Doamna vicepremier a făcut referire la astfel de scenarii care și în statele UE se iau în calcul. Așa cum am declarat și pana acum, scenariul acesta al înghețării anului școlar nu este luat în calcul.
Ministerul Educației se preocupă de modul în care elevii își continua învățarea de acasă și obiectivul MEC este ca niciunul dintre elevi, studenți sau profesori să nu aibă de suferit.
Îi rog să stea în casă și să continue învățarea de acasă. Părinții să nu-i mai scoată pe copii afară. Să arate că le pasă și să continue învățarea de acasă!
În ceea ce-i privește pe elevii care trebuie să susțină examenele de Evaluare Națională, Bacalaureat sau studenții care trebuie să își susțină licența, MEC va prezenta săptămâna aceasta variantele posibile pe care le ia în calcul în situația în care se va prelungi această stare de urgență.
Exclus! ca printre variantele luate în calcul de Ministerul Educației să fie anularea examenelor din acest an. 
Nu luăm în calcul să amânăm examenele cu un an.”

Sursă: Edupedu.ro,  foto: Facebook Monica Anisie

 

Larisa Ungureanu


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro