Reprezentanții BNR i-au învățat pe elevii de la Ienăchiță cum să economisească

În data de 20 noiembrie 2019, Banca Națională a României în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale a organizat în cadrul proiectului „Să vorbim despre bani și bănci”, o întâlnire între specialiști BNR și elevi ai Colegiului Național „Ienăchiță Văcărescu” din Târgoviște. Publicația noastră a fost invitată de BNR la acest eveniment.

Cu această ocazie, doamna Agnes Nagy, consultant strategie și fost membru al Consiliului de administrație al BNR le-a vorbit elevilor „Despre economie și economisire” ,arătându-le cum să-și gestioneze veniturile prin intermediul mai multor metode, una dintre ele fiind metoda „50-30-20”. Aceasta vine de la procentajele pe care trebuie să le acorzi celor 3 categorii de cheltuieli mari din viaţa ta, care sunt: cheltuieli esenţiale, cheltuieli pentru un stil de viaţă personal și  priorităţi financiare.

Domnul Mircea Mureșan, director adjunct în cadrul Direcției muzeu și educație financiară, a abordat subiecte ce privesc istoria Băncii Naționale a României.

La aceasta activitate au fost prezenți și Inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, Sorin Ion, alături de Inspectorul Școlar adjunct Stroe Cristina.

„Chiar dacă sunt profesor de matematică, sunt foarte neglijent cu finanțele mele, ceea ce înseamnă că voi sunteți mult mai norocoși decât mine, pentru ca pe mine n-a avut cine sa ma învețe. Dacă as fi în locul vostru, as fi curios de doua lucruri importante despre bani și anume, „Dacă nu-i am, cum ii fac” și, „Dacă-i am ce fac cu ei?”,le-a transmis Inspectorul general elevilor.

„În mine prezentarea dumneavoastră a produs o schimbare, ceea ce îmi doresc sa producă în mintea fiecăruia dintre elevi. Să reflectăm asupra a tot ceea ce am auzit astăzi și sper sa mai auzim în continuare, și sa facem o schimbare, pentru ca suntem în formare, și vrea sa cred ca împreună putem face ceva pentru ca voi sa creșteți frumos.”, le-a spus elevilor și Inspectorul adjunct, Stroe Cristina.

Pe întreaga durată a prezentării, elevii au fost captați de noile informații și au răspuns la toate întrebările adresate fără a le lua prea mult timp de gândire.

Larisa Ungureanu

 

Distribuie:

hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro