Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3704
17-1-2022

Focar de hepatită la periferia municipiului Târgovişte, într-un cartier de romi

13 copii din cartierul de romi de la Romlux, cartier aflat la periferia municipiului Târgovişte au fost diagnosticaţi cu hepatită de tip A. DSP a declarat un focar de infecţie în zonă ”Serviciul de epidemiologie din cadrul DSP Dâmboviţa are în acest moment în supraveghere un focar de hepatită virală acută de tip A care a debutat în data de 2 iulie şi care până în prezent a cuprins un număr de 13 cazuri de îmbolnăvire, copii toţi. Toate cazurile sunt concentrate în cartierul Romlux, unde sunt, în comunitatea de romi, aproximativ 600 de persoane. În această perioadă, de la debut şi până astăzi, DSP a identificat contacţii, care sunt supravegheaţi”, a declarat directorul adjunct al DSP Dâmboviţa, Găbiţa Neagu.

Apreciat de ambasadori şi susţinut de BBC, Ion Nilă, directorul Şcolii Vizureşti, a fost înlocuit cu soţia candidatului PSD

Ion Nilă a fost, până săptămâna trecută, printre cei mai longevivi directori din sistemul de învăţământ dâmboviţean, conducând Şcoala Vizureşti, comuna Ciocăneşti, din 1995, până în 2012. A fost mazilit, de noua conducere a inspectoratului şcolar, reprezentată de Luminiţa Preda, pentru că, indiferent de C.V.-ul lui Nilă, C.V.-ul actualei directoare este mult mai solid: este soţia pesedistului Florin Sandu, candidat USL la primăria localităţii.