Consiliul local a dat Universităţii Valahia încă un spaţiu pentru următorii 17 ani

Ieri a fost convocată o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Municipal Târgovişte ce a avut pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind prelungirea transmiterii în folosinţă gratuită către Universitatea Valahia din Târgovişte a unei părţi din imobilul Clădire Internat 2 cu cantină, proprietate publică a municipiului Târgovişte, situat în incinta Seminarului Teologic, proiect respins săptămâna trecută.

Read more

USL, primul eşec în CLM! Avram şi Zotic, buturugile mici, de care s-a încurcat carul mare!

Avram şi Zotic zguduie majoritatea USL – PPDD din Consiliul Local! Convocată, astăzi, de la ora 18:00 cu 60 de puncte pe ordinea de zi, şedinţa CLM s-a încheiat furtunos la punctul al IV-lea. Mai exact punctul în care se cerea invalidarea consilierului PPDD, Iancu Avram. Cu scaunul câştigat în instanţă, Avam rămâne deocamdată în CLM după ce consilierii PDL au susţinut că mandatul acestuia nu poate fi invalidat, el având, la mână, o decizie judecătorească. Majoritatea de 13 consilieri ai USL plus PPDD s-a rupt, când a fost vorba de invalidarea lui Avram. A contribuit şi lipsa unuia dintre penelişti, Elena Diaconu. Imediat după acest eşec, USL a părăsit şedinţa.

Read more

SENZAŢIONAL? Viceprimarul poporului, Ion Dobândă, “dat afară” din primărie, de instanţă! Târgoviştea, fără un vice!

A intrat cu circ şi panaramă în Consiliul Local şi a ieşit cam la fel!

Ion Dobândă face istorie cu cel mai scurt mandat de viceprimar al municipiului Târgoviştei. Şi asta datorită unei gafe imense făcută de Radu Popa şi echipa aflată la conducerea PPDD Dâmboviţa, care i-au exclus din partid nestatutar pe Avram Iancu şi Catălin Neculaescu Zotic. Aceştia au dus cauza în instanţă care a decis irevocabil ca cei doi să revină pe fotoliile de consilieri, invalidându-i, totodată, pe Cosmin Bozieru şi Ion Dobândă, cel din urmă viceprimar ales al Târgoviştei. Şi uite aşa circul e la el acasă în CLM, cu aportul direct al reprezentanţilor poporului otevist.

Read more

Avram Iancu a câştigat procesul cu PPDD şi Consiliul Local Târgovişte şi va fi consilier local

Scandalul din PPDD pare să ajungă la final! Cel puţin în cazul fostului preşedinte al organizaţiei municipale Avram Iancu, înlocuit din funcţie, dar şi din consiliu local, după ce noua conducere interimară a partidului a motivat că Iancu nu este membru al PPDD. Cu toate acestea, el a fost candidatul formaţiunii pentru Primăria Târgovişte şi a obţinut 4810 voturi. Echipa cu care a candidat a obţinut 5136, ceea ce a permis PPDD să facă jocurile în CLM cu cei trei consilieri aleşi. După ce s-au văzut cu sacii în căruţă, mai mari reprezentanţi ai poporului le-au dat cu tifla la doi dintre cei trei: Avram Iancu şi Cătălin Neculescu Zotic, consilieri validati de Biroul Electoral Judeţean. Dat afară din partid şi din consiliul local, Avram a reacţionat şi a mers în instanţa de contencios administratriv şi fiscal.

Read more

SURSE: Termica şi Compania de Apă pică în grija vicelui Ţuţuianu

Ioan Ţuţuianu, viceprimarul municipiului Târgovişte,din partea USL, se pare că va avea între responsabilităţi cele două companii ale Consiliului Local: Termica şi Compania de Apă. Dacă în ceea ce o priveşte pe a două, mari probleme nu sunt, lucrurile mergând relativ bine, cu Termica,  Ţuţuianu va avea o piatră de gât. Termica nu furnizează apă caldă din luna mai, târgoviştenii racordaţi trecând canicula fără acest serviciu.

Read more

Demonstraţie de forţă a USL şi PPDD în Consiliul Local al Municipiului Târgovişte!

La mai bine de o lună de la alegerile locale, după o perioadă acerbă de consultări şi negocieri, USL şi PPDD s-au înţeles pentru a asigura majoritatea în CLM. Practic, consiliul este condus acum de opoziţie care are 13 din cei 21 de voturi, lucru ce pune în dificultate executivul primăriei condus de democrat liberalul Gabriel Boriga.  Majoritatea şi-a impus prin vot şi candidaţii pentru cele două funcţii de viceprimar, pe Ioan Ţuţuianu, din partea USL şi Ion Dobândă, din partea PPDD.

Read more

Gabriel Boriga despre situaţia CLM: “O majoritate la un vot este una anormală şi imorală”

Împărţirea mandatelor în CLM după alegerile locale a adus o situaţie delicată, majoritatea fiind decisă de minoritarii PPDD care, deşi au doar trei portofolii, acestea sunt necesare unei majorităţi simple atât PDL-ului care a obţinut 8 mandate,  cât şi USL, care are 10, în condiţiile în care 11 este cifra decisivă.

Read more

Gabriel Boriga, dezamăgit de şedinţa CLM! Galerie foto cu ceea ce nu s-a văzut la TV!

Deşi, a treia încercare de constituire a CLM a fost una cu noroc, la finalul ei primarul Gabriel Boriga depunând jurământul şi începându-şi oficial al doilea mandat, aceasta nu l-a mulţumit pe şeful administraţiei locale. Supărarea primarului se datorează în principal refuzului USL de a tranşa problema majorităţii în CLM şi alegerea celor doi viceprimari, punct amânat pentru o şedinţă viitoare prin votul majoritar al consilierilor Uniunii Social Liberale. “Triumful cantităţii împotriva calităţii se numeşte democraţie. Şedinţa CLM Târgovişte din 10 Iulie 2012…” a postat pe contul său de FB primarul Târgoviştei, imediat după încheierea şedinţei.

Read more

Uite cum arată Consiliul Local Municipal Târgovişte în mandatul 2012 – 2016!

 După validarea rezultatelor alegerilor locale, municipiul Târgovişte va fi condus în continuare de Gabriel Boriga. Acesta, însă, nu se va bucura de o majoritate simplă oferită de consilierii democrat liberali, pentru că partidul a obţinut un scor mult mai mic decât edilul. PDL va avea în Consiliul Local Municipal 8 consilieri. Conform listei cu care s-au înscris în alegeri, aceştia sunt: Honorius Moţoc, Ion Cucui, Livia Mocanu, Cioacă Gabriel,  Tudorică Răducanu, Ciprian Prisăcaru, Pavel Babeu  şi Ion Liţă.

Read more

Gabriel Boriga are, la Târgovişte, cu 4.000 de voturi mai mult decât partidul

 Centralizarea voturilor din secţiile târgoviştene arată o situaţie dezastruoasă pentru PDL. Gabriel Boriga, liderul democrat liberalilor târgovişteni, a obţinut cu aproape 4.000 de voturi mai mult decât partidul. 18.389 de târgovişteni au pus ştampila pe Gabriel Boriga, în timp ce, pe PDL, doar 14.573.
Read more

Deşi în convalescenţă după operaţia suferită, Gabriel Boriga a venit la CLM! Unii dintre colegii săi consilieri nu s-au deranjat!

Şedinţa extraodinară convocată, ieri, la Consiliul Local Municipal i-a lăsat indiferenţi pe unii consilieri. Dacă lipsa opoziţiei este una de tradiţie, de la ultima şedinţă au lipsit şi unii dintre democrat-liberali. Colegii conştiincioşi i-au aşteptat mai bine de 30 de minute, dar şedinţa nu s-a putut ţine din lipsă de cvorum.

Read more
Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro