Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de miercuri, nr. 3706
19-1-2022

Ţigănie la Consiliul Local! Tudorică Răducanu către PDL: “Cine e ţigan: noi sau voi?”

O banală validare de consilier local s-a transformat, astăzi, într-un circ la şedinţa Consiliului Local Municipal Târgovişte. PDL a propus, în urma demisiei lui Ion Liţă, validarea supleantului Viorel Pantea. De aici şi circul! Pe lista de supleanţi înaintea lui Pantea era reprezentantul romilor, Gheorghe Păturică. Se pare că acesta a pierdut susţinerea democrat liberalilor, dar a câştigat-o pe cea a useliştilor, în urma colaborării dintre romi şi USL în alegerile parlamentare. Aşa că USL, având majoritate, face legea şi-n PDL! Cel puţin în consiliul local.

Tudorică Răducanu, membru al Partidei Romilor, ales pe listele democrat liberale, iar, mai nou, aliat de sânge cu USL, s-a războit cu foştii lui colegi din PDL, supărat că Păturică a rămas pe afară. “Poate datorită semenilor noştri sunteţi aici unii dintre dumneavoastră “Nu vreţi să fie Păturică pentru că e ţigan. Ok. Plecăm. Dar să ştim exact de ce. Nu se poate să faceţi ceea ce vreţi voi. Cine e ţigan noi sau voi?”, a fost intervenţia lui Răducanu contra foştilor aliaţi din PDL. De altfel, a fost una dintre puţinele dăţi când Răducanu a luat cuvântul în cadrul CLM. “N-aş vrea să intru în polemică cu bunul meu prieten, dar regulile sunt reguli. Dacă ai semnat un acord, înseamnă că ţi-ai însuşit regulile şi ştii că dacă nu respeţi una dintre reguli rişti să fi exclus.”,  a explicat în replică liderul PDL din CLM, Gabriel Cioacă.

În final majoritatea USL a decis! Pantea nu a primit validarea pe motiv că PDL nu a demonstrat Consiliului local că l-a dat afară pe Păturică! Este pentru prima dată când unui partid i se cere să explice forului administrativ o decizie strict politică. Cu toate acestea, demersurile USL nu sunt surprinzătoare. Pe 22 noiembrie, la semnarea acordului politic între USL şi Partida Romilor, Adrian Ţuţuianu anunţa că USL nu va sprijini nici un fel de demers al PDL de a-i scoate din consilii pe reprezentanţii romilor.

 

NOTĂ: Preluarea acestui articol se poate face în limita a 500 de caractere şi numai cu menţionarea sursei prin link valabil

Distribuie:

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media