Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

28-11-2021

După două şedinţe extraordinare consecutive ale CLM Târgovişte, CJD responsabil și el pentru Centura Ocolitoare

Astăzi a avut loc cea de-a doua şedinţă extraordinară a CLM Târgovişte, în cadrul căreia s-au definitivat procedurile tehnice privind Acordului de Parteneriat” cu Consiliul Județean Dâmbovițapentru „Modernizarea şi reabilitarea drumului de centură al municipiului Târgovişte.

Au fost prezenţi 14 consilieri locali, din totalul de 21, care au adoptat cu unanimitate de voturi singurul proiect al ordinii de zi privind Centura ocolitoare a municipiului Târgovişte.

Pe final de şedinţă primarul Târgoviştei, Cristian Stan a declarat: „După aprobarea acestui proiect de hotărâre, coroborat cu aprobarea de către judeţul Dâmboviţa şi comuna Răzvad a unor hotărâri similare, toate documentele necesare depunerii spre finanţare a proiectului care vizează modernizarea şi reabilitarea Drumului de Centură al municipiului Târgovişte, în cadrul POR 2014 – 2020, sunt finalizate. Astăzi (vineri, 13 iulie) se va face cererea de finanţare. Am făcut tot ceea ce a depins de noi pentru a obţine această finanţare… Acum urmează să aşteptăm rezultatul evaluarii. Deci, după 2009 când a fost depus proiectul la finanţare pe POR 2007 – 2019, iată că se depune din nou la finanţare din fonduri europene, cu menţiunea că municipiul Târgovişte, aşa cum este normal, va suporta cheltuielile neeligibile sau eventualele alte cheltuieli care ar fi generate de realizarea acestui proiect, bineînţeles să nu fie culpabile altui partener… Această modalitate de finanţare şi transfer al drumului de centură către CJD, care este şi lider de asociere, reprezintă unica modalitate prin care s-ar fi putut accesa o finanţare nerambursabilă pe fonduri europene, pe POR 2014 – 2020. Vreau să le mulţumesc partenerilor, CJD şi Primăriei Răzvad, pentru colaborare şi în mod special CJD pentru faptul că a înţeles situaţia în care suntem şi că s-au creat premisele unei accesări de 600 de miliarde de lei, dar şi o degrevare importantă a sarcinii către bugetul local al municipiului Târgovişte”, a precizat edilul  Târgoviştei, Cristian Stan.

Și CJD s-a întrunit vineri, 13 iulie, în regim de urgenţă, în şedinţă extraordinară a CJD, pentru a vota proiectul privind „modernizarea şi reabilitarea drumului de centură al municipiului Târgovişte, a cheltuielilor legate de proiect şi de aprobare a Acordului de Parteneriat”. Aleşii judeţeni nu s-au înghesuit să participe într-un număr foarte mare la şedinţă, noroc cu cei 20 de consilieri judeţeni, din totalul de 35, care au asigurat cvorumul necesar şedinţei.

Deşi iniţial pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare s-a aflat doar proiectul privind „modernizarea şi reabilitarea drumului de centură al municipiului Târgovişte, a cheltuielilor legate de proiect şi de aprobare a Acordului de Parteneriat”, preşedintele CJD, Daniel Comănescu a solicitat şi obţinut prin vot  suplimentarea acesteia, la punctul Diverse, cu „proiectul de hotărâre privind aprobarea delegaţiei CJD, care se va deplasa în Republica Moldova – Raioanele Ialoveni, Ştefan Vodă şi Căuşeni, în perioada 24 – 26 iulie 2018, în vederea participării la întâlnirile organizate de administraţiile celor trei raioane cu reprezentanţii mediului de afaceri”.

Ambele proiecte de hotărâre au fost adoptate cu unanimitate de voturi.

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Flax Gopo
Webhosting Armand Media

CITEȘTE ȘI