Târgoviştea va avea 2 viceprimari, când va avea o majoritate stabilă! Orice ar însemna asta!

 

Amânarea alegerii viceprimarului Târgoviştei este o problemă de matematică, în opinia liderului de grup USL, Cristian Stan:  “Scoaterea proiectului de pe ordinea de zi are o explicaţie simplă. 11 e mai mare decât 10: 7 consilieri PDL plus 3 ai Partidului Poporului egal 10. 10 consilieri USL plus domnul Tudorică Răducanu egal 11!  Asta este motivul pentru care punctul referitor la alegerea viceprimarului a fost retras.”, a declarat Cistian Stan, în emisiunea „Faţă în faţă”, moderată de Anda Ştefan, la Columna TV.

Proiectul cu alegerea vicelui a fost scos de pe ordinea de zi de iniţiator, primarul Gabriel Boriga. Decizia acestuia a fost explicată de liderul de grup al PDL, Gabriel Cioacă în cadrul aceleaşi emisiuni TV, imediat după încheierea şedinţei de consiliu. „Deocamdată, alianţele sunt conjuncturale în consiliul local. Nu există o structură în acest moment care să reprezinte, cel puţin pe plan local, puterea şi opoziţia şi până se aşează apele acest subiect trebuie evitat.  Cine a urmărit ultima şedinţă de CLM nu a înţeles cine cu cine face alianţe.”

Matematica lui Stan şi diplomaţia lui Cioacă scot la iveală fragilitatea „combinaţiilor” dintre aleşii municipiului, dar şi importanţa PPDD pentru o majoritate în CLM. Dacă Răducanu va fi scos din consiliu, USL va pierde avantajul majorităţii la un vot şi este nevoită să se apropie, din nou, de Partidul Poporului. Nu ştim în ce condiţii s-ar putea reface legătura politică dintre cele două formaţiunii, după ce în ultima şedinţă de consiliu locul rămas liber prin demisia liderului PPDD, Radu Popa, în AGA a Companiei de Apă Târgovişte a fost luat de propunerea social democrată – Vlad Pătraşcu (foto 2). Grupul PPDD din Consiliul Local a avut şi el o propunere, pe Marinela Olteanu, preşedinţa organizaţiei municipale a partidului, care nu a trecut de votul consilierilor, cu 8 “pentru” şi 12 “împotrivă”.


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro