ortooxacell kiss2022.gif Flax

Gabriel Boriga despre situaţia CLM: “O majoritate la un vot este una anormală şi imorală”

centrul vechi targoviste

Împărţirea mandatelor în CLM după alegerile locale a adus o situaţie delicată, majoritatea fiind decisă de minoritarii PPDD care, deşi au doar trei portofolii, acestea sunt necesare unei majorităţi simple atât PDL-ului care a obţinut 8 mandate,  cât şi USL, care are 10, în condiţiile în care 11 este cifra decisivă.

Efectul uninominalului simplu la alegerile locale: primari aleşi cu sub 40% dintre sufragiile electoratului

Pe 10 iunie, dâmboviţenii şi-au ales primarii în primul scrutin electoral desfăşurat după regula uninominalului simplu. Adică, cine a luat mai multe voturi a ieşit primar, fară întrecerea tradiţională din turul al doilea, în care se întâlneau candidaţii care nu întruniseă 50+1 dintre voturi. Uninominalul simplu a dat Dâmboviţei 4 primari aleşi cu un procent … Citește mai mult

Gazeta Dâmboviţei îţi spune cine-ţi este primar. Alegeri nebune!

La aproape 12 ore de la încheierea scrutinului electoral, situaţia primăriilor din judeţ, în mare parte, arată că dâmboviţenii au ales să facă o schimbare în mare parte din localităţile cu edili care aveau la activ mai multe mandate. În unele localităţi, deşi primarii au fost aleşi dintr-o anumită formaţiune politică, consiliile locale au fost alese din altă formaţiune politică. Pe de altă parte, alţii şi-au păstrat, suprinzător, funcţiile. Iată situaţia până la care Gazeta Dâmboviţei are o situaţie la această oră: