Veste bună pentru romi. Proiectul „ Şcoala, o şansă pentru fiecare” continuă

Distribuie:

Agenţia Naţională pentru Romi a anunţat continuarea proiectului „ Şcoala, o şansă pentru fiecare” şi în anul următor. Demarat în anul 2008 şi cofinanţat din Fondul Social European, proiectul urmăreşte creşterea participării la sistemul de educaţie a grupurilor vulnerabile. 

 În Dâmboviţa, aproape 100 de persoane de etnie romă care nu au terminat învăţământul primar au fost beneficiare ale acestui proiect. În judeţul nostru s-a format câte o grupă în fiecare din cele şapte şcoli implicate în program. Proiectul se desfăşoară în peste 100 de localităţi din România şi are ca obiective principale creşterea ratei de participare la sistemul de educaţie a grupurilor din medii defavorizate, diminuarea fenomenului de abandon şcolar, dezvoltarea unui mecanism de colaborare între factorii cheie implicaţi în procesul de educaţie: şcoală, părinţi, servicii sociale, mediatori, comunitate şi creşterea calităţii serviciilor de  educaţie.

Parteneri în dezvoltarea acestui proiect sunt: Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, Agenţia de dezvoltare comunitară”Impreună”, Centrul de formare şi dezvoltare profesională Step by Step şi Asociaţia Internaţională Step by Step.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro