PMP Dâmbovița susține alocarea a 7% din PIB pentru Educație, în condițiile în care 42% dintre elevi sunt analfabeţi funcţionali

Distribuie:

COMUNICAT  DE PRESA

              În timp ce mulţi copii nu au unde să înveţe, există şcoli de lux ridicate cu sume uriaşe, care stau goale. La Galaţi o şcoală de 200.000 de euro e părăsită pentru că nu sunt copii. Într-o localitate din Gorj, elevi care nu reuşesc  să ia bacalaureatul au la şcoală sală de forţă şi terenuri de fotbal. Primarul, şi el fără diplomă de bacalaureat, a decis să investească în sport şi să afle între timp din ce cauză au elevii rezultate slabe.

În Dâmboviţa s-a construit o clădire cu 1 milion de euro, care nu a fost folosită niciodată. Este vorba de şcoala din comuna Dărmăneşti, construcţie finalizată în 2013, care nu a primit niciun elev de la inaugurare. Iniţial, aici ar fi urmat să funcţioneze o şcoală profesională, având în vedere că un investitor anunţase intenţia ridicării unei fabrici. Investiţia nu s-a mai realizat, dar şcoala da.  “Această şcoală a costat aproape un milion de euro. Este a Primăriei. Banii au fost de la Banca Mondială. Recepţia finală a fost în 2013. Sunt mai multe motive pentru care nu a devenit funcţioală, printre acestea şi diminuarea numărului de elevi”, a declarat primarul Valentin Mihalache. Între timp însă în unele zone ale clădirii au apărut igrasia şi mucegaiul.

Singura soluţie pentru a asigura un progres constant al României în viitor ţine de alocarea unor resurse importante pentru Educaţie şi Cercetare. PMP susţine că ar trebui puse în aplicare prevederile Pactului pentru Educaţie semnat de toate partidele politice în martie 2009, la iniţiativa Preşedintelui Traian Băsescu. Acest pact pentru Educaţie presupune alocare a 6% din PIB pentru Învăţământ şi 1% pentru Cercetare, insa in 2018, Guvernul a alocat pentru Educaţie şi Cercetare 2,98% din PIB.

România are cea mai mare rată a abandonului şcolar din UE – doi din zece elevi ajung să abandoneze şcoala pe parcursul ciclului obligatoriu impus de lege.  În fiecare an, peste 50.000 de copii români abandonează şcoala. S-a ajuns în situaţia în care aproximativ 42% dintre elevi sunt analfabeţi funcţionali: ştiu să citească un text, dar nu reuşesc să-l înţeleagă.

Pare că, în cazul membrilor PSD, proporţia este şi mai mare. Mai mult, nivelul de reprezentare în Guvern este sporit: Viorica Vasilica Dăncilă, Paul Stănescu, Carmen Dan, Valentin Popa (ministrul Educaţiei), Petre Daea, Dănuţ Andruşcă (ministrul Economiei), Ioana Bran.

 

 

DEPARTAMENTUL DE COMUNICARE

 P.M.P DAMBOVITA

Distribuie:

alegeri
alegeri
Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Un gand despre “PMP Dâmbovița susține alocarea a 7% din PIB pentru Educație, în condițiile în care 42% dintre elevi sunt analfabeţi funcţionali

  • 10 septembrie 2018 at 15:40
    Permalink

    cine este cumatra vulpe?cladirea de la darmanesti cand a fost construita?ca gheboianu a pus botul e alta treaba.cumtra vulpe.esti matale —–batrana dar si eu mi-o trag de mult.in rest (vizichi)pana se ridica ghiata.

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro