Guvernul majorează la 250 de lei sprijinul lunar pe care îl acordă elevilor care frecventează învăţământul profesional

În acest an şcolar, fiecare elev care va frecventa o formă de învăţământ profesional va primi de la stat 250 de lei, sub formă de “bursă profesională”, potrivit unui proiect de act normativ al Guvernului. De fapt, Guvernul acordă această bursă încă din anul 2012, în baza unui act normativ adoptat la acea vreme (HG 1062/2012), dar, până acum, valoarea ei era de 200 de lei.

Acum, prin acest proiect de act normativ, valoarea acestei burse creşte la 250 de lei.

De bursa de 250 de lei vor beneficia aproximativ 100.000 de elevi care se află acum în anul I, II sau III din învăţământul profesional.

Pentru a intra în posesia acestor bani, doritorul trebuie să depună o cerere, la unitatea de învăţământ la care este înscris, în perioada 15-25 decembrie.

În județul Dâmbovița, potrivit informațiilor oferite de inspectorul școlar Valentin Stancu, purtător de cuvânt al IȘJ Dâmbovița, anul trecut 1264 de elevi au beneficiat de această bursă, iar anul acesta numărul va fi de 1571. În plus,  111 elevi primesc și sprijin de la agenți economici. Este vorba despre 54 elevi de la Liceul ”Voievodul Mircea” din Târgoviște, sprijiniți financiar de OMV Petrom, și 57 elevi d la Liceul Tehnologic ”Nicolae Ciorănescu” din Târgoviște, sprijiniți financiar de SC Nimet.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro