Înscrierile pentru concursul de directori de școli, pe ultima sută de metri. Vezi câți candidați sunt în Dâmbovița:

Distribuie:

Concursul pentru ocuparea posturilor de directori în școli, atât de mult discutat zilele acestea în spațiul public, este pregătit și la nivelul județului Dâmbovița, mai ales că se apropie de final perioada înscrierilor. Ultima zi în care aspiranții la un post de director de școală își pot depune dosarul este 2 octombrie.
Potrivit informațiilor oferite de inspectorul școlar general adjunct al IȘJ Dâmbovița, Gabriela Istrate, în județul nostru se înscriseseră pe platformă pentru cele 223 de posturi de directori și directori adjuncți, până în data de 28 septembrie, 153 de candidați.

Părerea noastră este că, odată ce un director a trecut prin filtrul acestui concurs și a semnat un contract de management pe patru ani, își va consolida poziția în școală, pentru că, din acel moment, va dispune de o autoritate legitimată prin acest concurs. Va avea o mai mare reprezentare și un mod mai relevant de a privi și gestiona lucrurile.-Gabriela Istrate, inspector școlar general adjunct

Proba scrisă a concursului, testul grilă, va fi susținută de candidați pe 12 octombrie, cu subiecte de la Minister, monitorizare video și prezența reprezentanților tuturor unităților de concurs. Fiecare candidat va avea alături comisia din școala sa, adică doi reprezentanți ai cadrelor didactice și doi reprezentanți ai autorităților locale. După finalizarea testului, acesta va fi corectat în prezența comisiei și a candidatului. Candidatul va fi declarat admis dacă va avea minimum 35 din cele 50 de puncte posibile.
Următoarele probe vor fi interviul și evaluarea CV-ului, evaluări ce vor avea loc în perioada 17 octombrie-17 noiembrie.
Directorii care vor ocupa în final posturile pentru care candidează își vor începe mandatul în semestrul al doilea din acest an școlar.
Așa cum am aflat de la inspectorul școlar Gabriela Istrate, există în județ școli unde s-au înscris mai mulți candidați și școli unde nu este niciun candidat înscris deocamdată. Inspectorul spune că, cel mai probabil, până pe 2 octombrie se vor înscrie candidați pentru majoritatea unităților de învățământ, deoarece sunt persoane care nu au reușit să își pună la dosar toate documentele necesare. Este posibil să rămână, însă, și școli fără niciun candidat, situație în care actualii directori nu mai pot rămâne pe post și vor fi înlocuiți cu directori delegați de IȘJ Dâmbovița.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro