Inspectorul Școlar Ovidiu Băsceanu, despre evaluările naționale din luna mai: ”Eu cred că aceste teste vor avea succes și rezonanță ”

 

Ministerul Educației a postat, săptămâna trecută, pe Internet, modele de teste pentru Evaluările naționale de la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a, în anul școlar 2013-2014.
Modelele pot fi descărcate de pe site-ul Ministerului Educației.

Referitor la evaluările naționale, inspectorul școlar general adjunct, Ovidiu Băsceanu, spune că părinții și elevii trebuie să înțeleagă importanța evaluărilor: ”Conform metodologiei, s-au luat în calcul curbele de efort și capacitatea de efort a elevului. Sunt sigur că niște specialiști au gândit astfel de teste, cum vor fi ele aplicate, pentru că presupun că ele vin în întâmpinarea dorinței elevilor și părinților, nu ca un factor de stres, ci ca un factor de ajutor. ….Eu cred că aceste teste vor avea succes și rezonanță, atât în rândul elevilor, cât și al părinților, dar și al profesorilor. Sunt elaborate la nivel național, la fel și baremele de corectare și eu nu cred că vor fi probleme. Rămâne de văzut care vor fi rezultatele. Eu aș putea să fac un pronostic, în orice caz, mai bune decât la simulările de la clasa a VIII, a XI-a și a XII-a, pentru Bacalaureat”.

Potrivit calendarului făcut public de MEN în 9 ianuarie, prima sesiune este programată în perioada 6 – 15 mai, iar a doua, pentru absenţii din prima sesiune, între 20 şi 29 mai.

În prima sesiune, elevii de clasa a II-a vor fi evaluaţi în 6 mai la limba română (scris şi citit), în 7 mai la limba maternă (scris şi citit) şi în 8 mai la matematică.

Evaluarea la clasa a IV-a are calendarul 13 mai (limba română şi limba maternă) şi 14 mai (matematică), iar cea la clasa a VI-a, 14 mai (limbă şi comunicare) şi 15 mai (matematică şi ştiinţe).

În sesiunea a doua, elevii de clasa a II-a vor fi evaluaţi la 20 mai (limba română – scris şi citit), 21 mai (limba maternă – scris şi citit) şi 22 mai (matematică).

Evaluarea celor de clasa a VI-a este programată în 27 mai (limbă şi comunicare) şi 28 mai (matematică şi ştiinţe), iar a celor de clasa a IV-a, în 28 mai (limba română, limba maternă) şi 29 mai (matematică).

Fiecare test este elaborat pentru a putea fi rezolvat în 25 de minute la clasa a II-a şi în 60 de minute la clasele a IV-a şi a VI-a.

Rezultatele nu vor fi trecute în catalog, dar inspectorul școlar spune că vor fi un barometru al pregătirii actuale a elevilor.

 

Citește și Inspectorul școlar Ovidiu Băsceanu, despre noile reguli pentru organizarea taberelor și a excursiilor 

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro