331 de elevi ai unei școli din Dâmbovița vor primi, gratuit, masa de prânz!

Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului privind aprobarea Programului național de acordare a unui suport alimentar constând într-un pachet alimentar sau într-o masă caldă pentru preșcolarii și elevii din învățământul preuniversitar de stat, începând cu anul școlar 2016-2017, preșcolarii și elevii din  50 de unități de învățământ pilot din țară vor primi gratuit un pachet alimentar sau o masă caldă pe zi, în limita unei valori zilnice de 7 lei/beneficiar, în perioada desfășurării activității didactice.

Pentru asigurarea alimentelor gratuite pentru elevi, vor fi acordate sume defalcate de la bugetul de stat pentru bugetele locale. Stabilirea nivelului sumelor aferente fiecărei școli se face prin înmulțirea numărului de elevi înmatriculați în unitatea de învățământ cu limita valorii zilnice prevăzute și cu numărul de zile de activitate didactică din anul respectiv.

Potrivit informaíilor oferite de inspectorul școlar prof. Stancu Valentin, purtător de cuvânt ISJ Dâmbovița, în județul Dâmbovița beneficiari sunt 331 elevi și preșcolari de la Școala Gimnazială Dragomirești – Râncaciov, din localitatea Râncaciov.

Acest program pilot se desfășoară pe durata unui an școlar. La finalizarea programului, în urma analizei realizate, pe baza rezultatelor obținute, Guvernul va decide dacă va extinde Programul la nivel național. Pentru unitățile de învățământ incluse în programul pilot, în perioada aplicării acestei ordonanțe, nu se mai aplică normele ce vizează programele de alimentație în vigoare, cum sunt ”Laptele și Cornul” și ”Fructe în școli”.

 

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro