Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3662
6-12-2021

Mai mulți elevi săraci vor primi rechizite gratuite

Anul școlar viitor, un număr mai mare de elevi decât anul acesta (13.000) vor beneficia de rechizite gratuite, după ce suma alocată de Ministerul Educației este și ea mai mare. Tabelul cu sumele alocate a fost publicat pe site-ul ministerului, iar județul nostru va primi 418.740 de lei.

De acești bani ar urma să beneficieze 15.406 elevi, din învățământul de stat, primar și gimnazial, la cursurile de zi și care sunt în întreținerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim pe țară.

Potrivit informațiilor oferite de IȘJ Dâmbovița, părintele sau tutorele legal al elevului va depune, la școala la care este înscris elevul, în termen de 5 zile de la începerea cursurilor noului an școlar, o cerere însoțită de toate actele doveditoare privind venitul net lunar pe membru de familie realizat în luna iulie a anului respectiv.
Anul acesta, valoarea unui astfel de pachet a fost de doar 25 de lei/elev pentru învățământul primar, inclusiv clasa pregătitoare, și 30 de lei pentru clasele de gimnaziu, iar costul unei declarații notariale necesare părintelui care nu realizează venituri tot de 25 de lei.
Inspectorii școlari spun că, din surse neoficiale, au aflat, de la unii părinți, că sunt și notariate care au redus considerabil costul unei astfel de declarații, dar, probabil că, pentru a nu se complica încercând să găsească aceste notariate, foarte mulți părinți s-ar putea lipsi de așa zisul ajutor și vor cumpăra din banii lor rechizitele necesare micuților pentru începerea școlii.
Anul acesta, conţinutul pachetelor acordate copiilor a variat în funcţie de specificul claselor în care sunt înscrişi. Spre exemplu, un pachet pentru clasa întâi a constat în două caiete de tip I, două caiete de tip II, un caiet special abecedar, un caiet special de matematică, două caiete de matematică, două caiete de desen, patru creioane, un stilou cu 24 de rezerve, creioane colorate, radieră, riglă, acuarele cu pensulă, ghiozdan, ascuţitoare, beţişoare şi patru coperte pentru caiete. De cealaltă parte, un elev de clasa a VIII-a a primit patru caiete dictando, trei caiete de matematică, zece caiete studenţeşti, creioane, pixuri, ascuţitoare şi o pungă din plastic.

 

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public [newsletter_form]
Webhosting Armand Media