Peste 40.000 de elevi dâmbovițeni vor primi anul acesta măr la școală

Programul de încurajare a consumului de fructe proaspete de către elevi va continua şi în anul şcolar 2013-2014, potrivit proiectului de hotărâre publicat de Guvern pe site-ul ministerului Agriculturii. Elevilor li se vor da în mod gratuit mere, în limita valorii zilnice de 0,37 de lei/elev, pentru o perioadă de 85 de zile de şcolarizare.
Pe lângă bugetul alocat pentru mere, proiectul de hotărâre enumeră şi o serie de măsuri adiacente distribuţiei fructelor. Printre acestea sunt şi organizarea de vizite la ferme pomicole sau legumicole, la staţiuni de cercetare pomicolă sau legumicolă, la zilele recoltei, expoziţii, târguri, organizarea de concursuri tematice cu premii ca modalităţi practice ­educative, sau premiile în cărţi, diplome, atlase, seturi bricolaj, coşuri cu fructe şi legume, material săditor pomicol, răsaduri de legume sau flori ca premii individuale acordate cu ocazia organizării de concursuri.
Sumele necesare implementării măsurilor adiacente se suportă din bugetele locale ale judeţelor, respectiv din bugetele sectoarelor Municipiului Bucureşti, din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată şi nu vor putea depăşi 10% din fondurile alocate consiliilor judeţene şi consiliilor locale ale sectoarelor Municipiului Bucureşti pentru acordarea gratuită a merelor aşa cum sunt prevăzute în anexa proiectului.
Potrivit documentului, judeţul Dâmbovița are alocate 1,553 milioane lei pentru distribuţia de mere în anul şcolar 2013-2014, dar şi pentru măsuri adiacente. Banii vor ajunge la Consiliul Judeţean, care va organiza licitaţia pentru desemnarea furnizorului.
Pentru anul şcolar 2013-2014, programul de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli are în vedere distribuirea gratuită de mere elevilor din clasele I-VIII şi clasa pregătitoare din unităţile de învăţământ public şi privat, dar şi implementarea măsurilor adiacente în perioada 16 septembrie 2013-20 iunie 2014. Mai exact, distribuţia se va face în două etape: 11 noiembrie -20 decembrie 2013, respectiv 6 ianuarie-28 martie 2014.
În județul nostru, potrivit informațiilor oferite de inspectorul școlar Mihaela Anton, 44.069 elevi vor beneficia de acest program.

Distribuie:

Locuri de munca

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro