Pompierii au grijă de şcoli!

Au mai rămas câteva zile până la începerea noului an şcolar 2013-2014, când porţile unităţilor de învăţământ se vor redeschide pentru a îi primi pe copii şi elevi în grădiniţe, şcoli şi licee. Pentru siguranţa acestora, pe timpul cât se află la cursuri, trebuie evitată producerea unor evenimente, dintre care cele mai grave ar fi incendiile.

Producerea unui incendiu într-o unitate de învăţământ poate avea consecinţe deosebit de grave, prin pierderi de vieţi omeneşti şi pagube materiale deosebite.         Pentru a preîntâmpina producerea unor astfel de evenimente, Serviciul Prevenire din cadrul I.S.U. „Basarab I” Dâmboviţa reaminteşte câteva reguli şi măsuri de apărare împotriva incendiilor pentru unităţile de învăţământ, premergător şi pe timpul desfăşurării anului şcolar.

Premergător începerii anului şcolar trebuie sa se verifice instalaţiile electrice, de încălzire şi instalaţia de protecţie împotriva descărcărilor electrice atmosferice de către personal autorizat, eliminându-se defecţiunile constatate;

De asemenea, trebuie efectuate lucrările de termoprotecţie/ignifugare a elementelor combustibile din structura construcţiilor. Protectia golurilor din elementele de construcţie cu rol de compartimentare (pereţi, tavane) trebuie realizate cu materiale rezistente la foc cel puţin 15 minute.

Pe timpul desfăşurării anului şcolar trebuie să se menţină libere căile de acces, intervenţie şi evacuare a persoanelor şi bunurilor în caz de incendiu se menţin libere şi întreţinute corespunzător. De asemenea, În laboratoare, ateliere, etc. se vor introduce numai materialele didactice (substanţe, reactivi, etc.) necesare pentru ziua respectivă. Semestrial se vor executa exerciţii de alarmare – evacuare cu asigurarea participării întregului personal de elevi şi cadre didactice.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro