Ministerul Educaţiei a devansat calendarul de înscriere în învăţământul primar

Ministerul Educaţiei Naţionale a postat pe pagina de internet www.edu.ro proiectul de Metodologie de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2014-2015 şi Calendarul aferent procedurilor de înscriere.

MEN nu a operat nicio modificare privind procedurile de înscriere. Pentru ca etapele de înscriere în învăţământul primar să nu se suprapună cu alte activităţi didactice desfăşurate în unităţile de învăţământ, MEN a devansat Calendarul de înscriere, comparativ cu anul şcolar anterior.

Potrivit proiectului MEN, prima etapă de înscriere în învăţământul primar este cuprinsă între 24 februarie şi 14 martie. Atunci părinţii pot completa şi depune online sau la unitatea de învăţământ cererile de înscriere pentru anul şcolar 2014-2015.

Conform proiectului, pe 17 februarie se va face afişarea circumscripţiilor şcolare, a planului de şcolarizare propus şi a numărului de clase pregătitoare alocate, la fiecare unitate de învăţământ, inclusiv pe site-urile acestora şi pe cele ale inspectoratelor şcolare.

Tot în 17 februarie va fi afişat programul de evaluare a dezvoltării psihosomatice a copiilor solicitată de părinţi şi unităţile unde se face evaluarea.

În aceeaşi zi se vor afişa la sediul unităţii de învăţământ criteriile specifice de departajare elaborate de unităţile de învăţământ.

Între 18 şi 28 februarie va avea loc în fiecare unitate de învăţământ “Ziua porţilor deschise” iar în 17-28 februarie organizarea în unităţile de învăţământ preşcolar a informării părinţilor.

Proiectul prevede că între 18 februarie şi 13 martie va fi comunicat rezultat evaluării dezvoltării psihosomatice a copilului.

Citeşte AICI mai multe.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro