Agricultorii dâmboviţeni ale căror culturi au fost afectate de zăpadă nu se grăbesc să ia ajutor de la stat

 29 iunie este data maximă până la care fermierii mai pot depune cereri pentru eventualele pagube înregistrate la culturile agricole în urma căderilor abundente de zăpadă din lunile ianuarie şi februarie. Aceştia ar putea primi un ajutor de la stat de până la 7500 de euro. Până acum , în judeţul nostru, potrivit informaţiilor oferite de reprezentanţii DADR, au fost primite doar trei cereri pentru acest sprijin financiar, deşi 33 de producători se află în situaţia de a solicita sprijin.
Read more

35 de legumicultori dâmboviţeni ar putea primi plăţi compensatorii pentru zeci de mii de metri de folie şi geamuri distruse de zăpezi

35 de legumicultori dâmboviţeni ale căror terenuri au fost afectate de căderile masive de zăpadă de la începutul acestui an ar putea primi plăţi compensatorii dacă Ministerul Agriculturii va primi aprobare pentru un proiect de lege în acest sens de la Comisia Europeană. Potrivit informaţiilor oferite de reprezentanţii Direcţiei Agricole Judeţene, în Dâmboviţa,  cei 35 de agricultori ar avea nevoie de 22.000 de metri pătraţi de folie şi 900 de metri pătraţi de geamuri, distruse în această iarnă.

Read more
Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro