Dorin Staicu a obţinut despăgubiri uriaşe pentru că a fost concediat de la CATD

   Implicarea politicului în treburile Companiei de Apă Târgovişte – Dâmboviţa (CATD) pune societatea în dificultăţi financiare majore. Pentru că nu s-au respectat termenii legali de eliberare din funcţie a fostului director al Companiei de Apă Târgovişte – Dâmboviţa, schimbat dintr-o dorinţă politică, de ADI Apă cu acordul Consiliului Local, Dorin Staicu a obţinut în instanţă plata unor despăgubiri uriaşe:  115.789 lei remuneraţie  pentru perioada 21.07.2009 -30.04.2012;  7593 lei dobândă legală  calculată pentru perioada 21.07.2009 -30.04.2012 plus dobânda care va fi calculată până la data plăţii efective, la care se adaugă 5.217 lei  reprezentând  cheltuieli de judecată. Decizia este definitivă, instanţa respingând apelul făcut de Companie. În opinia magistraţilor, lui Staicu nu i s-a respectat dreptul la preaviz, iar concedierea a avut loc ilegal, în ciuda faptului că indicatorii erau realizaţi. În privinţa indicatorilor nu înseamnă că societatea performa, ci mai degrabă că băieţii deştepţi care au condus-o de 10 ani încoace, în cârdăşie cu politicul, au stabilit indicatorii care să poată fi atinşi cu fără prea mult efort. Acum Compania are de dat 1,2 miliarde de lei vechi fostului director, pentru care se face în ultimele zile un lobby intens ca să ajungă din nou într-o poziţie de conducere.

     Dacă “gura de Târgovişte” este aurită şi are dreptate în privinţa schimbării garniturii de directori în săptămâna care vine, Compania se va trezi cu siguranţă cu 6 procese  pe cap pe drumul deschis de Dorin Staicu. Majoritatea directorilor au contracte cu clauze care spun că dacă sunt scoşi din funcţii înainte de terminarea mandatului de 4 ani, pot primi 100 000 de euro despăgubire. La acest moment, din datele noastre, conducerea CATD se află fix în situaţia lui Staicu: are indicatorii de performanţă atinşi, fără a face prea multă performanţă. Actualii directori şi-au semnat contractele între ei, pe vremea când erau şi membri în Consiliul de Administraţie şi directori în CATD, deci situaţia este explicabilă, iar Compania de Apă pare a fi veşnic bună de plată.


Valeriana heidelbergcement


Gurmand + Raiman caleatargovetilor
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

: 2 ganduri despre “Dorin Staicu a obţinut despăgubiri uriaşe pentru că a fost concediat de la CATD

 • 19 octombrie 2015 at 22:07
  Permalink

  poate ca ar trebui ca lumea care s a imbolnavit atunci sa se unesca si sa i ceara lui staicu exact aceeasi suma de bani pt ca i a imbolnavit cu buna stiinta

  Reply
 • 19 octombrie 2015 at 10:00
  Permalink

  Foarte bine !Asta este pobabil recompensa pentru tragedia de acum doi ani de la Aninoasa ! Felicitari !

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro