De Ziua Culturii Naţionale, ministrul secretar de stat Cristian Petcu, prezent la Târgovişte

Ziua Culturii Naţionale a fost sărbătorită astăzi la Târgovişte printr-un eveniment special la care a luat parte şi liberalul Cristian Petcu, ministru secretar de stat în Ministerul Culturii. Ministerul Culturii a finanțat exclusiv acest eveniment, desfășurat de Biblioteca Universității Valahia, în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „I. H. Rădulescu” Dâmboviţa.

Au mai fost prezenţi la manifestare reprezentanţi al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Primăriei Târgovişte, Arhiepiscopiei Târgovişte, Bibliotecii Universităţii „Valahia”, Complexului Muzeal Curtea Domnească, Societăţii Scriitorilor Târgovişteni, ai PNL Dâmboviţa, în frunte cu preşedintele filialei PNL Târgovişte, Gabriel Cristache.

Secretarul de stat Cristian Petcu, a apreciat importanţa acestei manifestări: „Încercăm, pe cât este posibil să revigorăm, să remodelăm şi să reconstituim imaginea Ministerului Culturii, ca o imagine a  unui minister activ, care se implică în modul concret, în modul efectiv şi nu doar afectiv în viaţa fiecăruia dintre noi. Mă bucur să fiu din nou aici, să întâlnesc un public numeros şi iubitor de cultură şi artă.  ceea ce priveşte metoda noastră de a organiza anul acesta evenimente în cadrul ministerului, pot să vă spun că pe termen scurt ministerul se va implica nu numai în zona aceasta cu sprijinirea unor astfel de manifestări, ci vom încerca să sprijinim şi zona editorială. Mai avem în plan şi punerea în practică a foarte multor parteneriate, atât în ţară, cât şi peste hotare”.  Acesta a mai declarat că astăzi vor avea loc în toată ţara evenimente dedicate Zilei Naţionale a Culturii.

“Cred că nici nu se putea găsi o zi mai plină de semnificaţii decât aceasta pentru a o decreta ca Zi Naţională a culturii româneşti”, a rezumat directorul Bibliotecii Judeţene, Agnes Erich, importanţa zilei de astăzi, o zi cu dublă semnificaţie, Ziua Culturii Naţionale şi ziua de naştere a poetului naţional Mihai Eminescu.

Din programul evenimentului de astăzi au mai făcut parte o conferinţă de presă susţinută de profesor universitar doctor Petre Bârlea, o prezentare-recital susţinută de Paula Romanescu, membră a Uniunii Scriitorilor din România, lansări de carte, dar şi un moment muzical în interpretarea Coralei Appasionato, dirijată de Florin Badea.

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro