„ANTARCTICA, UN COLŢ DE RAI – Singură la capătul lumii – jurnal de călătorie”, lansat astăzi la Biblioteca Județeană

carte 2_450x600 carte 3_450x600

Dâmbovițeanca Ileana Bocanciu a lansat astăzi, la Biblioteca Județeană ”I.H.Rădulescu”, cartea „ANTARCTICA, UN COLŢ DE RAI – Singură la capătul lumii – jurnal de călătorie”, în care descrie experiențele pe care le-a avut în expediţia din Antarctica, care a durat 70 de zile.

Cartea are 360 de pagini, dintre care 16 pagini color şi se compune din două părţi: partea I – „Antarctica un colţ de rai” şi partea a II-a – „Amintiri” , iar preţul cărţii este de 30 lei. Cartea cuprinde și testele susținute de autoare pentru a fi selectată în expediție.

Sponsorizarea expediției a fost făcută de către Consiliul Local Târgoviște și Primăria Târgoviște.

Autoarea și-a lansat cartea în prezența mai multor invitați speciali, printre care și președintele SARM, Valentin Grigore, care a avut numai cuvinte de laudă pentru autoare:  „Antarctica nu este deloc accesibilă oricui….Ileana poate să ne vorbească poate zile întregi despre experiențe extraordinare. De această dată vine, însă, în fața noastră cu o experiență inedită. … ”.

Lansarea cărții a avut loc astăzi, pentru că se împlinesc exact opt ani de când autoarea s-a întors din expediție. „ A fost o experiență extrem de dificilă. De aceea, acest titlu al cărții are și un subtitlu– Singură la capătul lumii-chiar dacă mai întotdeauna am fost înconjurată de oameni, uneori sau deseori m-am simțit foarte singură. Această carte este punctul meu de vedere față de această expediție. Nu este o carte științifică. Nu este o carte despre pinguini. Este, în primul rând, o carte despre oameni, o carte despre surprizele pe care ți le pot oferi oamenii la capătul lumii.”, au fost cuvintele autoarei.

Lansarea a cuprins și o expoziţie de fotografii şi un scurt film, realizate cu imagini din colecţia personală, din expediția din Antarctica.

Expediția din Antarctica a fost posibilă prin intermediul Fundației Antarctice Române, așa cum a declarat autoarea, Asociației de Turism Chindia și al Institutului Național Chinez de Cercetare, care a intermediat călătoria din Australia, până în Antarctica.

Deocamdată, cartea a fost tipărită în 500 de exemplare, pentru că și resursele financiare au fost limitate,  iar autoarea spune că a primit invitații din județ și din afara județului pentru lansarea cărții.

Ileana Bocanciu a primit și o diplomă și o distincție din partea președintelui SARM, oferite de Fundația Județeană pentru Tineret Dâmbovița.pentru activitatea depusă până acum în domeniul său de activitate.

carte 4_450x600

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

: 3 ganduri despre “„ANTARCTICA, UN COLŢ DE RAI – Singură la capătul lumii – jurnal de călătorie”, lansat astăzi la Biblioteca Județeană

  • 11 martie 2014 at 1:24
    Permalink

    Diploma și distincția au fost oferite de Fundația Județeană pentru Tineret Dâmbovița.
    Diploma pentru activitatea de susținere și promovare a educației nonformale în rândul tinerilor, Natură-Pasiune-Educație, iar distincția este „Un ROMÂN pe continentul alb – ANTARCTICA”.

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro