Lansare de carte: Mihail Iurcu, „Din nou la viață”, un volum despre suferință și credință

DSC_0054iurcu (2)Biblioteca Județeană Dâmbovița a găzduit astăzi o lansare de carte pentru sufletul oricărui iubitor de versuri. Autorii volumelor de versuri lansate astăzi, Mihail și Gabriela Iurcu, doi oameni care au trecut printr-o grea încercare a vieții, au reușit să transpună în versuri însăși viața, în cele mai importante momente trăite de cei doi soți.

Economist, profesor, unul dintre fondatorii Universității Valahia din Târgoviște, unde a fost și prodecan în urmă cu câțiva ani și care i-a acordat în 2013 titlul de Doctor Honoris Causa, fost senator, timp de două mandate, scriitor membru fondator al Societății Scriitorilor Târgovișteni, Mihail Iurcu a lansat astăzi un volum de poezie tulburător, „Din nou la viață”, în care povestește practic, în versuri, greaua suferință din luna iulie a anului trecut, când a început lupta împotriva unei boli necruțătoare cu care a fost depistat, cancer. Este un volum ‚jurnal”, am putea spune, în versuri, în care autorul povestește întregul drum parcurs între apropierea de moarte și revenirea la viață, drum pe care l-a parcurs alături de soția sa Gabriela, cu de care a lansat tot astăzi un volum cu versuri de iubire intitulat „La braț cu viața”, o iubire care i-a ajutat pe cei doi să treacă peste un impas enorm.

Cu multă rugăciune, suflet, știință și iubire

Am resimțit în mine o mare revenire!

De la ”AGONIA” morții evidente

La un ”EXTAZ” al vieții iminente!”

Acesta este Motto-ul cu care începe autorul volumul „Din nou la viață”, despre care prietenii și colaboratorii acestuia, profesori, scriitori și familie, care i-au fost alături astăzi, la evenimentul de lansare, au avut multe cuvinte de laudă.

Îl felicit pe domnul Iurcu pentru faptul că e o personalitate multiplă, manifestată și în domeniul științei și în domeniul literaturii, lucru, să recunoaștem, mai rar, pentru tenacitatea cu care își urmărește proiectele și pentru faptul că este prietenul nostru”Mihai Stan, director preşedintele Societăţii Scriitorilor Târgovişteni (SST)

Ce este poezia lui Mihail? Este o poezie de confesiune, ceea ce face foarte bine din punct de vedere psihologic. Este o poezie a descărcărilor nervoase. El are un fel de viziune filosofică asupra lumii.” – George Coandă, scriitor, membru SST

Consider că aceste două cărți pe care le-am citit și m-au impresionat sunt un pact cu viața pe care l-a făcut Mihail”- Ion Stegăroiu, decan al Facultății de Științe Economice, Universitatea Valahia Târgoviște

Mihail Iurcu le-a mulțumit tuturor pentru sprijin și pentru faptul că au fost astăzi alături de el și soția sa spunând, fără ocolișuri, că atunci când a scris volumul „La braț cu viața”, în colaborare cu soția sa, nu se gândea că va mai apuca să scrie „Din nou la viață”.

????????????????????????????????????

Acest volum, Din nou la viață, este scris în perioada august 2014-martie/aprilie 2015, perioadă în care eu am fost bolnav, am trecut de la a vedea moartea, la speranța de viață, am trăit și am suferit și am gândit în același timp și, culmea, mintea mea a mers și am putut să scriu exact ceea ce trăiam în acele clipe. Aceasta este istoria acestui volum: a trăi o boală despre care ți se spune că este nemiloasă și parșivă , un cancer pe care atunci când auzi că îl ai te gândești când vine moartea? Așa am trăit eu. Am zis din nou la viață, pentru că eu, acum cred că sunt din nou la viață. Dumnezeu m-a ajutat prin rugăciuni, prin soția mea, care a fost tot timpul lângă mine, prin medicii care m-au tratat să scap de acest cancer. …Am avut sprijin foarte mare din partea celor care l-am scris dedicația din carte și le mulțumesc….Am ținut să leg această lansare de un alt volum de poezie, apărut în două ediții, „La braț cu viața”, pentru că se legau. ….În acest volum (Din nou la viață) încerca să reconsider viața cu laitmotivul a iubi, pentru că eu consider că iubirea este esențială. Dumnezeu ne-a dat două mari puteri: puterea de a iubi și puterea de a gândi. Astea sunt cele mai mari puteri pe care le are omul. Dacă nu știe să le folosească, nu e om”-Mihail Iurcu

Autorul a dezvăluit la sfârșit că mai are în lucru două romane, pe care le va lansa în viitor.

DSC_0062

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

c

 iurcu (3) iurcu (4) iurcu (5)

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro