A venit din Anglia să-şi facă debutul editorial la Târgovişte. Citeşte despre cine este vorba!

Poetul târgoviştean Cristian Gabriel Groman a fost nevoit să plece în urmă cu mai mulţi ani de zile în străinătate ca să-şi câştige existenţa. Trăieşte în Anglia, dar visează la România şi tânjeşte dupa întoarcerea definitivă acasă. Până atunci însă, până când îşi va permite acest “lux”, spune că mai trebuie să îndure.

Read more

Minorii de la Penitenciarul Găeşti au scris „Poezie de puşcărie”

 

Administraţia Naţională a Penitenciarelor, în parteneriat cu Asociaţia Scriitorilor din Bucureşti, Societatea Română de Radiodifuziune şi Asociaţia „EURO CULTURART”,  a organizat în perioada 01 martie – 16 mai 2012, ediţia a IV-a a concursului naţional Poezie de puşcărie, proiect adresat persoanelor private de libertate din sistemul penitenciar românesc.Festivitatea de premiere a Concursul concursului naţional „Poezie de puşcărie” a avut loc în data de 16 mai 2012, la Penitenciarul Bucureşti-Rahova.

Read more

CNM “Curtea Domnească” sărbătoreşte Zilele poeziei prin talentul tinerilor scriiitori!

În perioada 18-19 mai 2012, la Târgovişte se va desfăşura cea de a treia ediţie a Zilelor de Poezie şi a Concursului Naţional de Poezie „Constantin Virgil Bănescu”.  În cadrul “Zilelor de poezie” se vor organiza , recitaluri de poezie, dialoguri literare, ateliere de poetică relaţională, lansări de carte, întâlniri cu personalităţi din lumea literară, vizitarea obiectivelor de interes cultural din Târgovişte şi împrejurimi. Concursul este destinat tinerilor creatori de poezie.

Read more

“Primăvara Albastră” premiază talentul de a scrie

După Steluțele Pucioasei, micul orășel de sub Poalele Patranei va găzdui, în perioada 21-22 mai, un alt eveniment important, de data aceasta, pentru iubitorii de literatură și poezie. Este vorba despre Concursul Național de Cultură și Literatură ”Primăvara Albastră”, ediția a IX-a.

Read more

Se întrec în recitare

Mai mici sau mai mari, elevii dâmboviţeni au participat astăzi la festivalul concurs de poezie „În numele poetului, în numele poeziei”, organizat de Şcoala „Tudor Vladimirescu” Târgovişte, Palatul Copiilor Târgovişte şi Biblioteca Judeţeana „I.H. Rădulescu” Dâmboviţa. „Ne dorim să stimulăm dorinţa elevilor de a descoperi poezia”, a explicat Carmen Vădan, directorul bibliotecii, instituţie unde astăzi elevii au recitat în faţa juriului alcătuit din profesori şi scriitori dâmboviţeni. Unii dintre participanţi au ales creaţii proprii, dar emoţiile au fost la fel de mari. Revenim cu informaţii privind câştigătorii ediţiei din anul acesta a festivalului.

Mai mici sau mai mari, elevii dâmboviţeni au participat astăzi la festivalul concurs de poezie „În numele poetului, în numele poeziei”, organizat de Şcoala „Tudor Vladimirescu” Târgovişte, Palatul Copiilor Târgovişte şi Biblioteca Judeţeana „I.H. Rădulescu” Dâmboviţa.

Read more
Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro