A venit din Anglia să-şi facă debutul editorial la Târgovişte. Citeşte despre cine este vorba!

Poetul târgoviştean Cristian Gabriel Groman a fost nevoit să plece în urmă cu mai mulţi ani de zile în străinătate ca să-şi câştige existenţa. Trăieşte în Anglia, dar visează la România şi tânjeşte dupa întoarcerea definitivă acasă. Până atunci însă, până când îşi va permite acest “lux”, spune că mai trebuie să îndure.

Read more

Veniţi la expoziţie cu o jucărie sau o hăinuţă pentru copiii abandonaţi!

Dâmboviţenii sunt invitaţi în acest sfârşit de săptămână la o expoziţie de fierart, semnată Adian Uta şi de fotografie – Daniel Grigorosoae. Este anunţată o adevărată serbare câmpenască, la care se alătură Anamaria Nicoara şi Walter Dionisie, care au încântat publicul târgoviştean şi cu alte ocazii, DJ Debi si Ştefan Valentin,  trupele C.O.D. şi  GOTHIC. În programul evenimentului este inclus şi un fire show al celor de la HIPNOSIS.
Întâlnirea are şi un scop umanitar. Cei care doresc să participe pot face o faptă bună, aducând jucării, dulciuri sau îmbrăcăminte pentru copiii din cămine, cei cu care viaţa nu a fost atât de darnică.

Dâmboviţenii sunt invitaţi în acest sfârşit de săptămână la o expoziţie de fierart, semnată Adian Uta şi de fotografie – Daniel Grigorosoae.

Read more

Desfătare

În Târgovişte nu se întâmplă nimic. Auzi asta destul de des. Până şi eu o credeam acum câţiva ani. Şi aşa e! Atâta timp cât nu eşti interesat să se întâmple ceva. În fapt, există opţiuni, se întâmplă evenimente şi destul de des. Lumea însă nu vrea să ştie. Astfel lumea are de pierdut.
Au pierdut şi cei care au ratat ieri întâlnirea cu Anca Oprescu, Walter Dionisie şi Anamaria Nicoară. Ei s-au bucurat însă că au ajuns la Târgovişte. „Târgoviştea merită să devină o capitală europeană a culturii”, crede poeta Anca Oprescu. „La Târgovişte am găsit un public elevat”, a adăugat muzicianul Walter Dionisie. Anca Oprescu şi-a lansat, la Biblioteca Judeţeană „I.H. Rădulescu” Dâmboviţa, volumul de poezii „Apă de ploaie”, iar Walter Dionisie albumul muzical pe versurile poetei. Anamaria Nicoară s-a alăturat lor într-un recital pentru suflet, cu piese proprii şi coveruri. Cei trei s-au comunicat cu emoţie, dar şi deschidere târgoviştenilor care i-au întâmpinat cu drag, i-au aplaudat şi chiar au cântat alături de Walter şi Anamaria până târziu în noapte, într-unul din puburile din municipiu.
Aşa că lumea ar trebui să se arate mai interesată, pentru că evenimente se întâmplă în Târgovişte, comerciale şi necomerciale. Câştigul e al fiecăruia. Cei care au găsit timp ieri pentru a se destinde şi-au încărcat bateriile şi au primit în suflete atât pacea, cât şi bucuria, necesare Sărbătorilor.

În Târgovişte nu se întâmplă nimic. Auzi asta destul de des. Până şi eu o credeam acum câţiva ani. Şi aşa e! Atâta timp cât nu eşti interesat să se întâmple ceva. În fapt, există opţiuni, se întâmplă evenimente şi destul de des. Lumea însă nu vrea să ştie. Astfel lumea are de pierdut.

 

Au pierdut şi cei care au ratat ieri întâlnirea cu Anca Oprescu, Walter Dionisie şi Anamaria Nicoară. Ei s-au bucurat însă că au ajuns la Târgovişte. „Târgoviştea merită să devină o capitală europeană a culturii”, crede poeta Anca Oprescu. „La Târgovişte am găsit un public elevat”, a adăugat muzicianul Walter Dionisie. Anca Oprescu şi-a lansat, la Biblioteca Judeţeană „I.H. Rădulescu” Dâmboviţa, volumul de poezii „Apă de ploaie”, iar Walter Dionisie albumul muzical pe versurile poetei. Anamaria Nicoară s-a alăturat lor într-un recital pentru suflet, cu piese proprii şi coveruri. Cei trei s-au comunicat cu emoţie, dar şi generozitate târgoviştenilor care i-au întâmpinat cu drag, i-au aplaudat şi chiar au cântat alături de Walter şi Anamaria până târziu în noapte, într-unul din puburile din municipiu.

Read more

Se întorc la Târgovişte cu muzică de calitate

Walter Dionisie şi Anamaria Nicoară vor susţine mâine, 12 aprilie, un concert de poveste, pentru târgovişteni şi nu numai. Publicul este aşteptat într-o atmosferă relaxantă şi revigorantă, prin calitatea muzicii celor doi, în pub-ul Cocoşul Negru.
Concertul, care va începe după ora 21.00, celebrează un eveniment important: dubla lansare „Apă de ploaie”, ce se va desfăşura în aceeaşi zi, la Biblioteca Judeţeană „I.H. Rădulescu” Dâmboviţa, de la ora 16.00. Este vorba despre lansarea volumului cu acest titlu – „Apă de ploaie”, semnat Anca Oprescu şi lansarea albumului muzical pe versurile poetei, semnat Walter Dionisie.
Aşadar ni se propune o seară culturală de excepţie, la care sunt invitaţi toţi cei care doresc să-i cunoască pe Anca Oprescu, Walter Dionisie şi Anamaria Nicoară. Intrarea este liberă atât la eveniment, cât şi la concert.

Walter Dionisie şi Anamaria Nicoară vor susţine mâine, 12 aprilie, un concert de poveste, pentru târgovişteni şi nu numai.

 

Read more

Regal cultural la Târgovişte înainte de Paşte


 Joi, 12 aprilie, de la ora 16.00, la Biblioteca Judeţeană Dâmboviţa, târgoviştenii sunt aşteptaţi la o un eveniment cultural deosebit şi anume o dublă lansare.  Scriitoarea Anca Oprescu îşi va lansa volumul “Apă de ploaie”. Pe Anca Oprescu, scriitorul Cristi Iordache  o descrie în câteva cuvinte definitorii “Anca este unul dintre oamenii pentru care se justifică arta şi poezia în adevăratul sens al cuvântului tăcut de suflet”.

Read more
Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro