Minorii de la Penitenciarul Găeşti au scris „Poezie de puşcărie”

Aflat la a IV-a ediţie, concursul naţional „Poezie de puşcărie”  s-a desfăşurat pe mai multe secţiuni:  poezie destinată adulţilor, poezie destinată minorilor, lirică socială şi trofee. Elementul de noutate al acestei ediţii l-a constituit concursul de trofee (obiecte din diferite materiale confecţionate manual de către persoanele private de libertate,  în cadrul atelierelor de terapie ocupaţională şi cercurilor de artizanat) câştigătorul competiţiei la secţiunea „Poezie” urmând să primească Trofeul concursului.

La ediţia a IV-a a concursului „Poezie de puşcărie”,  la toate cele 4 secţiuni, au participat  aproximativ 270 persoane private de libertate, din peste 30 de unităţi penitenciare şi centre de reeducare, iar efortul acestora s-a concretizat în peste 475 de poezii şi lucrări de lirică socială şi 25 de obiecte artizanale. Centrul de Reeducare Găeşti s-a înscris cu un minor şi o minoră, ambii câştigători la categoria destinată minorilor.

Juriul a fost format din specialişti din toate instituţiile implicate în desfăşurarea evenimentului şi a fost coordonat de către poetul Dan Mircea Cipariu, preşedinte al Asociaţiei Scriitorilor Bucureşti – secţiunea poezie şi al Asociaţiei „EURO CULTURART” .

Proiectul naţional „Poezie de puşcărie” are ca scop încurajarea afirmării persoanelor private de libertate în domeniul artistic şi participarea acestora la activităţi valorizatoare, care să contribuie la îmbunătăţirea imaginii de sine, la creşterea încrederii în propria persoană, dar şi promovarea unei imagini obiective a sistemului penitenciar, ca serviciu social aflat în slujba comunităţii.

Pentru mai multe informaţii desemnăm ca persoană de contact purtătorul de cuvânt al instituţiei, agent şef Florin ISPAS, telefon 0245/710.254(int. 141), tel.mobil 0723/ 21.80.47, e-mail: [email protected]


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro