ortooxacell kiss2022.gif Flax

Doi minori, specialişti în furturi din locuinţe!

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au identificat ieri doi minori care săvârşiseră infracţiuni de furt calificat în luna iunie. Cei doi tineri, ambii în vârstă de 15 ani, au pătruns în locuinţele unor săteni din comuna Bilciureşti, de unde au sustras bunuri în valoare de 4.200 lei.

Minorii de la Penitenciarul Găeşti au scris „Poezie de puşcărie”

 

Administraţia Naţională a Penitenciarelor, în parteneriat cu Asociaţia Scriitorilor din Bucureşti, Societatea Română de Radiodifuziune şi Asociaţia „EURO CULTURART”,  a organizat în perioada 01 martie – 16 mai 2012, ediţia a IV-a a concursului naţional Poezie de puşcărie, proiect adresat persoanelor private de libertate din sistemul penitenciar românesc.Festivitatea de premiere a Concursul concursului naţional „Poezie de puşcărie” a avut loc în data de 16 mai 2012, la Penitenciarul Bucureşti-Rahova.

Și pentru minorii Centrului de Reeducare Găești școala a fost altfel (FOTO)

Programul „ Şcoala altfel”, care a debutat începând cu acest an şcolar, s-a derulat şi la Centrul de Reeducare Găeşti, personalul didactic şi cel de educaţie implicând minorii într-o gamă variată de activităţi nonformale. În fiecare zi, minorii şi minorele au participat la activităţi educative, ocupaţionale şi sportive diversificate,  în interiorul instituţiei, cât mai ales în afara ei. 

Minorii de Centrul de Reeducare Găeşti au plecat la colindat

În perioada sărbătorilor de iarnă, personalul Centrului de Reeducare Găeşti a pregătit o serie de activităţi prin care să promoveze semnificaţia şi spiritul sărbătorilor de iarnă, valorile şi tradiţiile creştine, în rândul tinerilor  sancţionaţi cu măsura educativă a internării în această instituţie. Pe 15 decembrie, minorii au colindat persoanele private de libertate din cadrul Penitenciarului … Citește mai mult